”Hade en viktig roll – men ingen negativ”

Slår tillbaka mot hårda orden mot Michael Nylander

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

William Nylander pekades ut som girig, uppbackad av pappa Michael.

Nu slår agenten Lewis Gross tillbaka mot ryktena.

– Hans pappa hade en viktig roll, men inte på negativt sätt som det snackats om, säger Gross.

Det värsta kontraktsbråket i NHL:s historia har fått ett avslut.

Sent i lördagskväll – bara timmar innan deadline – kom beskedet att William Nylander, 22, och Toronto Maple Leafs kommit överens om ett nytt sexårskontrakt värt drygt 380 miljoner kronor.

Men förhandlingarna har varit tuffa.

Under tiden har William Nylanders pappa, Michael Nylander (tidigare NHL-stjärna i bland annat Washington Capitals och New York Rangers), pekats ut som ett av skälen till att förhandlingarna dragit ut på tiden.

Foto: AFTONBLADET

– Det sägs att Michael (pappa Nylander) har ett stort inflytande över förhandlingarna och den före detta NHL-spelaren vet hur det är att sätta hårt mot hårt när kontrakt ska förhandlas, hävdade Sportsnet-experten Chris Johnston i mitten av november.

Försvarar Michael Nylander

Men nu uttalar sig William Nylanders agent själv, Lewis Gross, för första gången sedan det rekordlånga kontraktsbråket klarats upp.

Och han tar pappa Nylander i försvar.

– Hans pappa hade en viktig roll, men inte på negativt sätt som det snackats om. Det var på ett positivt och stöttande sätt. Han har gått igenom det här själv och förstod hur viktig den här förhandlingen var för ”Willys” framtid, för hans chanser att maximera lönen och för att få spela i en klubb som Toronto, säger Gross till TSN Toronto enligt Expressen.

Gross säger att Michael Nylander inte tryckte på sin son och kritiserar de som under perioden kallat familjen ”girig”.

– William var ledaren hela tiden. Ingen skulle klara av att gå igenom det här om någon annan kör bussen. Hur många sömnlösa nätter skulle du få om du var tvungen att sätta ditt hopp till att en annan person ger dig rätt råd? Det var inte Michael som körde bussen. Det var inte jag heller. Det var Willy. Han är en självsäker, ung man.

– Folk får säga vad de vill. Vi kan inte kontrollera det. Det handlade inte om att vara girig. Vi ville bara ha en rättvis deal, men det var väldigt svåra förhandlingar. Till slut handlade det bara om att göra alla nöjda.

William Nylander kommer att göra comeback i Toronto-tröjan i mötet med Detroit, natten till fredag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!