Örebro vann på Hovet - efter matchstraffet

Publicerad 2015-11-16

Hakade på i jakten på en kvartsfinalplats

Örebro tog en viktig seger i mittenmötet mot Djurgården med 0-2 på bortaplan.

Men matchen skulle överskuggas av Joel Mustonens tackling på Djurgårdens Marcus Sörensen, som resulterade i ett matchstraff.

– Det var jävligt klumpigt av mig. Det gjorde mer illa än vad jag tänkt och det kände jag direkt, säger Mustonen till Sportbladet.

Det var två lag i behov av tre poäng som möttes på Hovet i jakten att hänga på topplagen.

Örebro fick den bästa chansen att ta ledningen i den första perioden när Daniel Vikstens skott från nära håll var nära att smita in bakom Mantas Armatis i Djurgårdsmålet.

"Rätt att skicka ut mig"

Med fem minuter kvar av den första perioden åkte Djurgårdens Marcus Sörensen på en ful tackling från Örebros Joel Mustonen. Mustonens armbågstackling träffade huvudet på Sörensen, som blev liggande på isen och fick avbryta matchen.

Mustonens straff skrevs till fem minuter + Game Misconduct "Illegal check to the head" och när Sportbladet träffar honom i periodpausen har han inga invändningar mot domslutet.

– Han hade just kommit loss från en kille och jag ser ett bra läge att tackla honom. Jag träffar lite för högt upp, jag vet inte om han böjer sig lite. Så jag hade väl egentligen kunnat skippa att tackla och ändå vinna närkampen så därför var det rätt skicka ut mig, säger han.

– Jag hoppas verkligen det är okej med honom. Det är inget roligt sätt att bli skadad på. Att han är okej är det viktigaste nu.

Kan missa flera matcher

Örebro tog ledningen genom Greg Squires i mitten av den andra perioden. Djurgården tryckte på för ett kvitteringsmål men Julius Hudacek storspelade i målet. Istället för en kvittering kunde Kalle Olsson utöka Örebros ledning till 2-0 med knappt två minuter kvar att spela.

I och med segern ligger nu Örebro tre poäng föra Djurgården i tabellen. Laget ligger på en sjundeplats och har i dagsläget en poäng upp till Färjestad på sjätteplats.
Läkare vill ännu inte uttala sig om hur tillståndet är med Marcus Sörensen men Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi säger att han räknar med att forwarden blir borta ett tag.

– Det ser ut som att det blir så, säger han till Sportbladet efter matchen.