Nordström lämnar AIK

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

”De är amatörer som går ut i media”

Foto: BILDBYRÅN

Peter Nordström tog över AIK i november och räddade laget kvar i Allsvenskan

Men nu står det klart att tränaren lämnar.

– Jag ringde själv till vd:n idag, säger Nordström till viasatsport.se

Det blev ingen lång sejour i AIK Hockey för Peter Nordström. Tränaren som ersatte Thomas Fröberg och Peter Gradin i vintras får inte fortsätta att leda klubben.

– Man förstod ju i slutet av veckan när agenten ringde och frågade vad som händer, att han inte hört något och så vidare. Då kände jag att de kommer inte att vilja ha mig. Jag ringde själv till vd:n och sa att jag kommer inte att vara kvar i AIK och då sa han också att de hade andra planer på andra tränare. Det är väl Roger (Melin) och ”Gozze” (Anders Gozzi) som ska ta det, säger Nordström.

”Det kom inte från spelarna”

Det har varit en turbulent säsong för AIK. Utöver att man kämpat för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan har klubben genomgått en rekonstruktion.

Under slutskedet av säsongen kom det även rapporter om att spelartruppen saknat förtroende för tränarduon Peter Nordström och Michael Nylander.

– Det kom inte från spelarna, det kom i från annat håll. Det har jag fått information om, det fick jag direkt. Det är det som varit lite tråkigt och jobbigt, att vissa personer gått ut och pratat i media om saker och ting som inte är sant. Jag visste ju att det skulle bli väldigt rörigt, men i bland sitter man ju bara och småflinar, säger Nordström.

”De är amatörer”

Peter Nordström riktar skarp kritik mot de personerna som startade ryktena.

– De är amatörer som går ut i media, det är ju bara så. Det finns för många av dem i Sverige just nu. Men det är klart att just när det tillfället kommer så är det ju inte så jätteroligt att läsa, men jag fick klart för mig en timme efteråt var det kom ifrån.

Gozzi klar som sportchef

Under måndagen blev det även klart att Anders Gozzi tar över som sportchef i AIK – en roll han haft tidigare. Han återförenas också med den nya tränaren Roger Melin.

Målet är tydligt - AIK ska tillbaka till SHL – och Gozzi/Melin har tagit upp klubben en gång tidigare.

– Det känns väldigt spännande att AIK nu har en framtidsplan tillsammans med ett antal finansiärer. Det kommer också bli en rolig utmaning att vända den negativa trend AIK har hamnat i och bygga upp en organisation som ska göra en vandring till SHL igen. Både jag och Roger är väldigt glada att våra vägar har korsats och att kunna jobba tillsammans i AIK, säger Gozzi till klubbens hemsida.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!