”En hatmotståndare, inget snack om det”

Brynäs stjärnforward piskar upp stämningen inför mötet med Leksand

Publicerad 2019-09-07

SÖDERTÄLJE. Brynäs fortsätter att vinna under försäsongen och går mot turneringsseger i Södertälje.

Sjätte segern på sju matcher kom efter 4–1 mot AIK och nu väntar Leksand i den avslutande matchen:

– Det är en hatmotståndare, så är det bara, inget snack om det, säger forwarden Nicklas Danielsson.

Brynäs IF
AIK Ishockey

Brynäs har inte mött de tuffaste lagen under försäsongen, bara tre av de sju matcherna har varit mot SHL-motstånd.

I en av dem, mot Örebro, kom Gävlelagets enda förlust.

I övrigt har Brynäs gått rent i träningsmatcherna. I dag följde man upp torsdagens seger mot Södertälje i Skoda Trophy, som Sportbladet sänder, med ytterligare en seger mot AIK.

I en jämn första period hade AIK väl så många chanser som Brynäs.

– Vi har pratat en del om att få bra starter, i dag tycker jag det är en helt annan inställning. Från första tekningen visar vi att vi ville vinna närkamper och tycker vi går in och tar tag i matchen, säger Nicklas Danielsson

I slutminuterna av perioden tog sig Anton Rödin loss och kunde skjuta ledningsmålet.

Josef Ingman ökade på i mittperioden innan AIK fick kontakt via ett mål av nyförvärvet från Almtuna, Jacob Svensson.

Men i power play, nio minuter in i slutperioden, prickade Lukas Zetterberg in 3–1-målet. Emil Forslund spikade slutresultatet i tom bur.

AIK utan några tunga pjäser

Brynäs har nu skaffat sig ett ypperligt läge att vinna Skoda Trophy och 100 001 kronor i prissumma. Det räcker med en poäng i morgondagens rivalmöte med Leksand för att säkra turneringssegern.

– Alltid kul matcher mot Leksand. Det är en hatmotståndare, så är det bara, inget snack om det. Vi vill vinna alla matcher och nu har vi chansen att vinna hela turneringen, säger Nicklas Danielsson.

AIK, som kom utan bland annat målvakten Johannes Jönsson och rutinerade backduon Robin Jacobsson och Johan Larsson, bjöd på riktigt bra motståndunder stora delar av matchen.

Stora delar av förra säsongens trupp är utbytt och nya tränaren Jussi Salo har mer eller mindre tvingats börja om från noll.

Senare i eftermiddag väntar mötet mellan hemmalaget Södertälje och Leksand. En match som Sportbladet sänder.