Ishockey

Världens bästa 15-åring tränar med HV71

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

En ny spännande hockeybomb har slagit ner på måndagen.

Connor Bedard som anses vara vara världens bästa 15-åring tränar med HV71.

– De övriga spelarna blev helt ställda, för dem är han kung, säger junioransvarige Max Bohlin till Hockeysverige.

Connor Bedard har redan hunnit bli stort uppmärksammad i internationell media och på NHL:s officiella webbsida som hockeyvärldens hetaste talang född 2005.

Endast 13 år gammal intervjuades den högerskjutande forwarden av klassiska The Hockey News och kallades för ”hockeyns framtid”, kanadensaren från Vancouver i British Columbia jämfördes redan då med landsmännen Connor McDavid och Sidney Crosby.

I vintras blev Connor Bedard den första spelaren i den kanadensiska juniorligan WHL (Western Hockey League) på de 50 åren att tilldelas ”exceptionell status”.

Det innebär att han tillåts debutera i ligan redan som 15-åring (fyllde den 17 juli), ett år innan alla andra.

Sökte träningsmöjligheter

Nu har Connor Bedard dykt upp i Jönköping och HV71:s juniorverksamhet, på grund av att ligastarten med Regina Pats från Saskatchewan dröjer på grund av coronaviruset.

Att en blivande superstjärna i NHL tränar med HV71 är en häftig och stor nyhet i hockeyvärlden.

– Alla som har sett honom på youtube vet om att han är ett träninsgfreak som älskar att skjuta extra på skottrampen och hela tiden jobba på detaljer i sitt spel, den möjligheten ger vi honom. Han har även med sig sin 17-åriga syster Madison hit, så hon bor med honom och vi har sett till att hon också blir väl omhändertagen, säger Max Bohlin till sajten.

Connor Bedard har redan hunnit imponera på HV71:s juniorer på träningarna.

– Han har toppskills. Det är snabba händer, en fantastisk skridskoåkning och en väldigt fin blick för spelet. De övriga spelarna har kollat in honom på youtube och följer hur han tränar och vad han gö, att han nu kommer in blir en väldigt positiv injektion för dem, säger Max Bohlin.

88 poäng på 30 matcher

Diskussioner med WHL och Regina Pats pågår för att gör de möjligt för Connor Bedard att även spela matcher med HV71:e juniorlag, han kan bli aktuell för att spela i både J18-laget och J20-laget.

I ligan CSSHL (Canadian Sport School Hockey League) har Connor Bedard gjort otroliga 88 poäng (64 mål och 24 assist) på 30 matcher respektive 84 poäng (43 mål och 41 assist) på 36 matcher.

Connor Bedard förväntas gå i toppen av NHL-draften 2023.

Det speciella hockeyåret 2020 fortsätter att överraska.

ANNONS EXTERN LÄNK

ENORM JACKPOTT - Ta chansen på 173 miljoner kr i EuroMillions! Betta 3 rader för endast 35 kr hos Lottoland. 18+ | Gäller endast nya spelare | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Lottoland

Publisert:

LÄS VIDARE

TALANG 2020: HV71

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

HV71

NHL