Succén i Calgary – efter tränarbytet

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Darryl Sutter-effekten är i full sving i Calgary.

Flames vann i natt sin andra raka sedan den omvittnat barske coach-veteranen tog över ansvaret i båset.

– Vi spelar med mer intensitet och i högre tempo, säger målskytten Mikael Backlund efter 3-1-segern mot Montreal.

Det är långt ifrån alltid coachbyten ger omedelbar effekt, men Calgary Flames – svårartat ojämna tidigare under säsongen – har definitivt fått ett lyft sedan gamle hårdingen Darryl Sutter ersatte Geoff Ward den här veckan.

De slog Montreal med 2-1 i hans första match i båset i förrgår – och de vann mot samma Montreal i natt igen, den här gången med 3-1.

Foto: Jeff McIntosh / TT NYHETSBYRÅN

Och som väntat är det defensiven som tajtats till – fast enligt spelarna själv inte enkom genom att de spelar mer strukturerat i egen zon.

– Vi vet hur vi ska spela i vårt system, vi behöver bara göra det i högre hastighet och med mer intensitet, säger svenske centern Mikael Backlund på nattens presskonferens.

– Det har vi gjort nu och därigenom tillbringat väldigt mycket mer tid i offensiv zon. Då blir det betydligt svårare för motståndarna att kreera offensiv mot oss.

”Mickis” stänkte själv in sitt femte mål för säsongen i en kontring i andra perioden, Elias Lindholm bokfördes för en assist och i kassen såg Jacob Markström till att stoppa 24 skott.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!