Modos krisdrag: Vill värva stjärnan via swishpengar

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Patrik Karlkvist är på väg hem till Modo.
Foto: TT
Patrik Karlkvist är på väg hem till Modo.

HOCKEY

Modo har dragit igång en swishkampanj för att tillbaka Patrik Karlkvist.

Fotbollsstjärnan och passionerade Modo-supportern Emil Forsberg swishade 20 000 kronor och skrev på sociala medier: ”Han ska hem!”

Då kontrade ishockeylegendaren och minst lika hängivna Modo-supportern Peter ”Foppa” Forsberg med ... 21.000 kronor.

Modo åkte på en ny förlust i hockeyallsvenskan borta mot Bik Karlskoga på söndagseftermiddagen.

Örnsköldsviksklubbens krisdrag är att få tillbaka Patrik Karlkvist från vårt östra grannland.

Den 28-årige högerskjutande forwarden från Trosa lämnade Modo efter fyra säsonger för Sport från Vasa, men efter noll poäng på åtta matcher i den finska ligan vill parterna bryta kontraktet.

Emil sköt till resten

Modo har vädjat till supportrar och sponsorer att få in 500 000 kronor senast onsdag för att få tillbaka Patrik Karlkvist, redan på måndagsmorgonen var summan uppe i 480 000 kronor.

Sedan tillkom svenska landslagsprofilen Emil ”Foppa” Forsberg från Leipzig med ett större bidrag på just 20 000 kronor, så förstärkningen blev klar där.

En knapp timme senare klev ändå ingen mindre än Peter ”Foppa” Forsberg in swishduellen med 21 000 kronor, symboliskt på flera sätt av den store nummer 21.

Från hemmet i schweiziska Zug skriver Peter Forsberg på sociala medier: ”Fixat! Det känns bra att ha möjlighet att hjälpa till när Karla kommer hem. Fantastisk insats alla Modo-fans!”

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN
Emil Forsberg

”Kallt och blåsigt”

Det var under lördagen som sportchefen Fredrik Glader i ett videoklipp på sociala medier hoppade på en mindre motorbåt och sa att han skulle till Finland över helgen, med sig hade han en matchtröja med nummer 89 på ryggen.

Fredrik Glader skrev senare på twitter: ”Är mitt ute på kvarken just nu. Kallt å blåsigt men vad tusan gör det. Nu hjälps vi åt och tar hem pojken!” Och: ”Nått inre skärgården i Vasa. Det känns som det blåser positiva vindar! Meddela när jag kan slå till i hamnen och gå till förhandlingsbordet.”

Journalisten Jon Häggqvist på Örnsköldsviks Allehanda poängterar att tweetsen av plattformen är daterade Umeå och Robertsfors. Fredrik Glader svarar: ”Inte kommit över på finska sidan än. Körde kusten norrut för att sen vika över.” Och: ”Du hakar upp dig på småsaker.”

”Kille med Modo-hjärta”

Lokaltidningen såg också Fredrik Glader under SDHL-matchen Modo–Leksand i Fjällräven Center och ifrågasätter också om han befinner sig till sjöss.

– Ja, skriv det. Jag är mitt på Kvarken, det är vågigt och jävligt. Vi vill jobba med kontinuitet och det hade varit fantastiskt att få hem en sån kille med Modo-hjärta, säger Fredrik Glader till Örnsköldsviks Allehanda.

Förra säsongen gjorde Patrik Karlkvist 68 poäng (30 mål och 38 assist) på 52 matcher i succékedjan med centern Jonathan Johnson (nu i Skellefteå) och forwardskollegan Adam Tambellini (nu i Rögle), han slutade trea i poängligan i hockeyallsvenskan efter Jonathan Johnson och Jonathan Dahlén i Timrå.

Den här veckan har Modo hemmamatch mot Södertälje på onsdagskvällen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!