Philly vann matchen – men Ovie stal showen.

Den ryske målmaskinen pangade in sitt 710:e och 711:e NHL-mål i karriären.

– Världsklass känns för banalt att säga, säger Rickard Wallin i Viaplay.

Söndagsmatinén mellan Washington Capitals och Philadelphia Flyers utvecklade sig till en ordentlig målfest – föga förvånande med en viss 35-årig ryss i huvudrollen.

Halvvägs in i den första perioden bombade Alex Ovetjkin in 1–0 bakom stackars Carter Hart, som knappt hann reagera.

– Det där skottet.. Jag vet inte … världsklass känns för banalt att säga. Det går nästan rakt igenom Hart och det ska ju inte gå att skjuta igenom målvakten, säger experten Rickard Wallin.

Förbi Esposito

Och mer skulle komma från ”Ovies” klubba. Fyra minuter in i den andra perioden dundrade han in ännu ett mål – nummer 711 i karriären.

Då snackar vi antal mål i grundseriematcher, som normalt sett används i NHL:s officiella rekordböcker. Men adderar vi även slutspelsmatcher så är Ovetjkins totala målskörd nu 780. Det gör att han petar ner Phil Esposito från sjätteplatsen på listan över tidernas meste målskyttar (med slutspelsmatcher inräknade).

”Bäckis” imponerade

”Ovies” svenske radarpartner Nicklas Bäckström hade också en finfin dag på jobbet och noterades för ett mål och två assist. Men det hjälpte inte – Philadelphia vann nämligen matchen med 7–4.

Svenske backen Robert Hägg gjorde ett av Phillys mål. Störst hjälte var dock Scott Laughton, som gjorde hattrick.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se