Jumbon bröt Modos supersvit: ”Pensionärstempo”

Publicerad 2022-01-19

Modos supersvit bröts mot tabelljumbon.

Då var tränaren rejält upprörd.

– Vi pissar bort ett powerplay med pensionärstempo, säger Mattias Karlin i C More efter strafförlusten mot Troja/Ljungby.

Modo är HV71:s främsta utmanare om seriesegern.

Men i dag åkte Örnsköldsviksklubben på en minst sagt oväntad förlust.

Modo hade 13 raka segrar på hemmaplan och de flesta hade nog räknat hem tre poäng när tabelljumbon Troja/Ljungby var på besök i Ångermanland.

Kvitterade sent

Men det var krampaktigt hos hemmalaget och målnollan spräcktes inte förrän i slutet av den andra perioden.

Då såg ändå Modo ut att kunna vinna. Särskilt med tanke på att gästerna från Småland drog på sig ett matchstraff i tredje perioden och Modo fick spela i numerärt överläge i fem minuter.

Det lyckades inte laget förvalta och istället – med två minuter kvar och utplockad målvakt – forcerade Troja in kvitteringspucken.

Tränaren rasande

Matchen gick till straffar och då såg både Arvid Degerstedt och Jesper Emanuelsson till att göra två snygga mål och ge bonuspoängen till Troja/Ljungby.

Modo-tränaren Mattias Karlin var rejält upprörd efter matchen.

– Alldeles för dåligt.

C More: Varför är det för dåligt?

– Bra fråga.

C More: Utveckla?

– Bra fråga som jag inte har svar på, säger Karlin som senare hittade en mer utvecklande kommentar:

– Vi pissar bort ett powerplay i fem minuter med pensionärstempo. VI förtjänade inte mer.

HV71 vann tungviktsmötet med Björklöven på bortais efter att Jonathan Davidsson lirkat in ledningspucken från nära håll redan 9.49 in i matchen.

Andra perioden hann knappt börja innan JVM-kaptenen, backen Emil Andrae dundrade in 2–0-målet. Sedan vaknade Björklöven, även om glädjen blev kortvarig. Direkt efter William Erikssons reducering replikerade HV71 genom att sätta 3–1.

Björklöven reducerade på nytt i tredje perioden, men HV71 replikerade ännu en gång snabbt när Daniel Norbe gjorde 4–2 innan slutresultatet 5–2 fastställdes i öppen kasse.

Det innebär att Björklöven börjar bli avsågat i kampen om seriesegern. Umeåklubben har nu hela 15 poäng upp till HV71.

På fredag möts just Modo och HV71 i en seriefinal.

Vita Hästen svarade för en stark insats när man besegrade topplaget Västerås på hemmais med hela 5–1.

Och det har Norrköpingsklubben att tacka Fabian Ilestedt mycket för.

Den 26-årige Vita Hästen-forwarden svarade nämligen för fyra (!) av målen – och spelade fram till det femte.