Stod för sitt första NHL-mål i natt: ”Ett roligt ögonblick”

Publicerad 2018-12-24

NEW YORK. En ny svensk målskytt presenterade sig i NHL i natt.

Eller ehn ny, kanske vi ska säga.

För det var Detroit-rookien Christoffer Ehn som gjorde den korta NHL-karriärens första mål – med en ehnastående backhand i halvt friläge…

– Det var ett roligt ögonblick, jag har försökt få in ett mål länge nu, säger den 22-årige västgöten efter det som dock blev en hjärtskärande övertidsförlust mot Toronto.

Den rookie från Lidköping som fått överlägset mest uppmärksamhet under grundseriens tre första månader heter Rasmus Dahlin – och det är inte det minsta konstigt. Han valdes ju etta i draften och har snabbt etablerat sig som klippa i heta Buffalos försvarsuppställning.

Men samtidigt har en av hans barndomskompisar från metropolen vid Kinneviken, Christoffer Ehn, tagit sig in i Detroit Red Wings trupp och gjort ett fint avtryck i Hockeytown – och i den 22:a matchen i natt, borta mot Toronto, prickade han alltså in första målet också.

Under en snabb kontring i mitten av andra perioden slet han sig hårt uppvaktad loss i ett halvt friläge och lyckades på något sätt vispa in en backhand bakom Frederik Andersen.

Glädjen ögonblicket därpå gick inte att ta miste på.

– Nej, det var ett roligt ögonblick, säger Christoffer till Sportsnet.

– Jag har försökt få in ett mål länge nu, det kändes riktigt skönt att se pucken gå in.

Den västgötske rookiens mål innebar 3-1-ledning för rödvingarna – och sent, sent i tredjeperioden hade de också 4-3-övertag.

Ändå slutade kvällen i depp.

John Tavares kvitterade när åtta sekunder återstod – och 1.53 in i övertidsperioden avgjorde Kasperi Kapanen med sitt andra mål för kvällen.

Andreas Johnsson och Pär Lindholm hade varsin assist för hemmalaget – och Niklas Kronwall en för gästerna.

Carolina Hurricanes hyllade sin egen historia genom att spela i de gamla Hartford Whalers-tröjorna i sista matchen innan juluppehållet, hemma mot Boston.

Men det verkade snarare som att de uppträdde i finska landslagsstället, för Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen hade stor show under det som till slut blev en 5-3-seger.

Bägge två stod för såväl två mål som två assist.

– Det var en speciell kväll. Vi ville lämna allt där ute innan jul och det gjorde vi verkligen, säger Teräväinen till nhl.com.

Lias Andersson stod för den utsökta framspelningen till det mål med vilket Boo Nieves utjämnade Rangers julshow mot Philadelphia till 2-2 en bit in i tredje perioden.

Därmed säkrade Blueshirts en poäng.

Men till slut blev det stryk på straffar.

Robin Lehner bar New York Islanders till 3-1-seger mot Dallas i en tajt, jämn match i Texas.

Han stoppade 19 av 20 skott.

Mattias Janmark assisterade till hemmalagets enda mål.

Tim Heed fick chansen i avstängde Erik Karlsson frånvaro när San Jose tog emot Arizona – och tog den direkt. Den 27-årige göteborgaren gjorde 1-0-målet i ett powerplay i slutet av första perioden.

Matchen stod 3-3 vid full tiden, sedan avgjorde Coyotes på straffar.

För andra gången på ett dygn sprattlade LA Kings till under julaftonsmorgonen – den här gången mot Golden Knights i Vegas.

De vann med 4-3 efter ett övertidsmål signerat Tyler Toffoli, framspelad av Oscar Fantenberg.

Adrian Kempe bidrog också med en assist – liksom Oscar Lindberg för hemmalaget.

Efter tre raka segrar gick Chicago bet mot Florida hemma i United Center.

3-6 skrevs förlustsiffrorna till.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se