Tre mål gav Leksand tre poäng.

För krisande Linköping innebär det tionde raka förlusten.

– Vi spelar inte tillräckligt bra, vi spelar inte som ett lag, säger Simon Lundmark i C More.

Leksands IF

Det är fortsatt dystert i Linköping. Leksand vann med 3–2 efter att Matt Caito öppnat målskyttet med sin första fullträff i SHL.

– Det tog lång tid, men jag är så glad att jag lyckades, äntligen. Jag tror man kan se på målfirande att det är något som släpper hos mig, säger han i C More.

Linköping kämpade sedan för att komma till en kvittering, men lyckades istället med det motsatta. Niklas Lundström fick inte grepp om pucken när den kom mot honom i målet. Istället gick Nikola Pasic in och sköt bort pucken som låg lös. Rensningen gick på lagkamraten Arvid Costmar och studsade rakt in i mål.

Femte raka bortasegern

Efter två perioder spelade låg Linköping under med 2–0. Markus Ljungh var inte nöjd med spelet som laget stod för.

– Vi måste hitta en väg för att spräcka nollan, få lite självförtroende och blicka framåt. Det som har varit har varit, vi kan inte fokusera på det, säger Ljungh.

En väg att spräcka nollan hittade de till slut, när Max Lindroth fann nätet med knappt fyra minuter kvar. Det var inte slut där, men med ytterligare ett mål per lag kvarstod Leksands fördel.

Kvällens seger var Leksands femte raka på bortaplan. Det har bara hänt en gång tidigare i klubbens historia, för 43 år sedan.

För Linköping förlängs istället en dystrare svit. De har nu hela tio raka förluster.