Gustav Rydahl imponerar på Rangers försäsong

NEW YORK. Gustav Rydahl fortsätter göra det svårt för coacherna i New York att skicka honom till farmarligan.

När Rangers i natt slog New Jersey med 2-1 assisterade han till det avgörande målet.

Redan innan nattens match i Newark hade New York Rangers trimmat sin trupp och skickat bland andra svenskarna Olof Lindbok och Karl Henriksson till AHL-laget i Hartford – och Adam Edström till Rögle i SHL.

Men Gustav Rydahl fick en tredje chans att visa upp sig för coachen Gerard Gallant och den förvaltade han väl. Den 28-årige värmlänningen fanns på isen i 13 och en halvt minut och stod i mitten av tredje perioden för framspelningen till backen K’Andre Millers avgörande 2-1-mål.

Rangers har nu två träningsmatcher kvar – mot Boston natten till torsdag och mot Islanders nästa lördag. Sedan får Rydahl veta om han tagit en plats i premiärtruppen.

Det höll på att sluta riktigt illa för finländske Anaheim-backen Urho Vaakanainen i nattens träningsmatch mot San Jose i Honda Center.

Han hade precis passat till Derek Grants 1-0 i mitten av första perioden när han ramlade in i sargen bakom San Jose-kassen och skadade sig så illa att han fick lov att bäras ut på bår.

Senare meddelade Ducks dock att 23-åringen är vid medvetande och kan röra alla kroppsdelar.

Matchen vann Anaheim till sist med 4-1. Jakob Silfverberg och rookien Axel Andersson hade varsin assist.

San Jose hade delat upp sin stora trupp och spelade även en match i Vegas. Där gick det bättre. Hajarna vann med 6-3 och Erik Karlsson prickade in sitt första mål för säsongen och 20-årige ryssen Danil Gushchin svarade för ett hattrick.

Nashville fick ett riktigt bra genrep inför sin stundande resa till Europa för matcherna mot San Jose i Prag. De slog självaste Tampa med 7-1 i Bridgestone Arena. Filip Forsberg gjorde inga mål, men noterades för tre assist.

Sägas skall att Tampa inte hade några av sina stjärnor på isen och det var svenske Hugo Alnefelt som hade den otacksamma uppgiften att freda kassen mot hungriga predatorer.

Backen Philip Broberg, som sägs vara nära att ta en plats i Oilers-truppen hade också en assist i andra slaget om Alberta för säsongen. Edmonton vann med 2-1.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN