Malmös knock – efter tränarförvirringen

Uppdaterad 2022-03-04 | Publicerad 2022-03-03

Det rådde förvirring för Malmö under torsdagen med Peter Andersson som presenterades som ny tränare för att sedan tas tillbaka.

Men det störde inte laget – som dominerade fullständigt i den första perioden mot Örebro och vann till slut med 5–3.

Malmö Redhawks är i ett prekärt läge i tabellen. De har bara några ynka poäng ner till kvalstrecket och spelet har inte imponerat. Som lök på laxen så blev det en stor förvirring under torsdagen när de gick ut med att Peter Andersson är klar som ny huvudtränare. Men det uppenbarligen för snabbt, för senare tog de tillbaka uttalandet.

Örebros krisdrag

Men det påverkade uppenbarligen inte Malmö något nämnvärt. När bottenlaget gästade tabellsexan Örebro så dominerade de. Totalt. Efter första perioden hade Malmö gjort tre mål, signerat Lance Bouma, Marcus Sylvegård och Eric Engstrand.

– Det här så är vi ska spela i 60 minuter och i 52 omgångar. Det gör vi inte denna säsong så jag tycker att det är starkt av oss att göra det idag, säger Marcus Sylvegård om första perioden till C More.

Jonas Arntzen i Örebromålet byttes till slut ut och in i målet kom Jhonas Enroth.

Fula tilltaget

I slutskedet av den andra perioden skulle Petr Zamorsky transportera puck i egen zon. Då kom Lance Bouma i full fart och med en ful bentackling så sänkte han Zamorsky som fick hjälpas av isen. Bouma fick ett matchstraff och Örebro fick chansen att komma ikapp. Nick Eberg satte 3–4 och skapade rejäl spänning i matchen.

Men Fredrik Händemark satte 5–3 och punkterade matchen.