Utjämnat för Kalix – efter utskåpning

Norrbottningarna krossade Vännäs i returen

Publicerad 2021-03-26

Vännäs var det enda av de lägre rankade lagen i Hockeyettans play-in som vann i tisdags.

Men när serien vände upp till Kalix åkte västerbottningarna på stordäng.

Kalix kopplade greppet om matchen redan från nedsläpp.

Efter 37 sekunder hade John Hansson krigat in 1–0 framför kassen och knappt två minuter senare skickade Matej Svetlik in 2–0.

Gästerna hängde dock med inledningsvis och kunde reducera genom Filip Bergsdorf med halvminuten kvar av den första perioden.

Sedan blev det nattsvart.

”Smärtar lite grann”

I andra varvade norrbottningarna upp rejält och dunkade inte bara in 3–1, utan även 4–1, 5–1, och till och med 6–1.

– Vad ska man säga… Det är en förlust och det smärtar lite grann. Det sätt som vi inleder matchen känslig jobbigt, som att vi inte var förberedda och det tog för mycket kraft att rätta till, säger Jesper Jäger, tränare i Vännäs.

Och målen kom för överallt i laguppställningen, ett styrkebesked för Kalix bredd.

När Lucas Ramberg tryckte dit 7–1 i början av tredje var matchen mer eller mindre avgjord, men Filip Wiberg kunde åtminstone snygga till siffrorna något för Vännäs del.

Därmed är matchserien utjämnad och en tredje avgörande väntar redan imorgon lördag.

– Det är en matchserie på tre matcher så nu är det nya tag i morgon, säger Jäger.