Publicerad 2021-04-07

Fortsatt dramatik i den hockeyallsvenska semifinalen.

Västervik reducerade till 1–2 i matcher efter att ha vunnit med 4–1 hemma.

– Jag blundade och sköt, säger matchvinnaren Viktor Liljegren till C More.

De två första perioderna blev mållösa och när Timrås storstjärna Jonathan Dahlén nätade för fjärde matchen i rad såg grundseriesegraren ut att gå ifrån till 3–0 i matcher.

Men glädjen blev kortvarig då Kellen Jones kvitterade till 1–1 en knapp minut senare, framspelad av tvillingbrorsan Connor Jones.

Fick skridsko i ansiktet

Det var för övrigt en gallerprydd Connor Jones som kom ut till den tredje perioden i en ny matchtröja. Detta efter att han fått motståndarbacken Filip Westerlunds vänstra skridsko i ansiktet.

Han blödde ymnigt efter den otäcka och olyckliga situationen och lämnade för omklädningsrummet i slutet av den andra perioden men kunde alltså spela vidare.

Två mål i tom bur

Viktor Liljegren direktsköt det matchvinnande målet i powerplay med tio minuter kvar att spela och Västervik punkterade sedan matchen med två mål i tom bur.

– Det var på tiden. Vi behövde vinna i dag, annars hade det nog blivit riktigt tufft, säger Viktor Liljegren som blev spelklar efter skada kort innan match.