Abbotts domarilska efter segern i toppmötet: ”Jag är inte nöjd”

Publicerad 2022-10-04

Rögle vann med 3–2 över schweiziska ZSC Lions efter förlängning i ett toppmöte i CHL.

Men efter matchen var Rögles tränare Cam Abbott långt ifrån nöjd.

– Vi behövde tre poäng, säger kanadensaren som var kritisk till domarinsatsen i Viaplays sändning.

Rögles obesegrade svit i Champions Hockey League lever vidare efter tisdagskvällens 3–2-seger hemma mot Rikard Grönborgs ZSC Lions.

Segern kom efter Oskar Stål-Lyrenäs avgörande mål i förlängningen. Ett mål som innebar två poäng till ängelholmarna.

Men det kunde varit tre.

Dömde bort 3–1-mål

Med fyra minuter kvar av den tredje perioden tryckte Rögles Daniel Zaar in 3–1 efter en stökig situation framför bortamålet.

Domarna valde att titta på situationen och kom då fram till att gästernas målvakt störts av Dennis Everberg i sekvensen som föranledde målet.

Inget mål löd beslutet på isen och strax därefter tog ZSC Lions ut sin målvakt för att spela sex mot fem och lyckades tvinga fram en förlängning.

Cam Abbott.

”Inte speciellt nöjd”

Efter matchen var Rögles tränare Cam Abbott tydligt irriterad över domarinsatsen trots segern.

– Ibland har man kvällar när man får några domslut med sig och ibland har man kvällar som dessa, säger kanadensaren i Viaplays sändning och ser förundrad ut.

– Jag är säker på att de kommer gå igenom den här matchen i efterhand och besluta om det här är en acceptabel nivå eller inte. Jag är inte speciellt nöjd i alla fall.

– Vi behövde tre poäng.

Rögle leder sin CHL-grupp och kommer att möta ZSC Lions igen på bortaplan om en vecka för att göra upp om gruppsegern.

Parallellt tog Luleå sin femte raka seger i CHL efter 3–1 mot danska Ålborg. Färjestad säkrade i sin tur avancemang från gruppen efter 5–1 hemma mot polska Krakow.

Även Skellefteå och Fröunda är klara för slutspel efter 4–2 mot Belfast Giants respektive 10–2 mot Grenoble.