Publicerad 2021-09-24

Jens Holmström jublar efter 2–1-målet mot Modo.

Västervik skrällvann premiären mot Modo.

Då skickade Jens Holmström en syrlig passning till C More-experten Harald Lückner.

– Han har tvingats be om ursäkt varje gång, säger Västerviks tvåmålsskytt efter 5–2-segern.

Västervik en tippade långt ner i tabellen, en möjlig kandidat till att åka ur, enligt en enig expertkår.

Modo är topptippat och vill utmana om en plats i SHL.

Men det var smålänningarna som tog kommandot i den hockeyallsvenska premiären. Drygt elva minuter in i första perioden levererade Myles Powell en drömpassning, bakom ryggen, fram till Tobias Åhströms ledningsmål i spel fem mot fyra.

Men kort innan paus lyckades Modo kvittera när Markus Modigs kunde stöta in pucken från nära håll.

Hade ett spelövertag

Men initiativet behöll ändå Västervik.

De var det bättre laget och tog välförtjänt ledningen alldeles i upptakten av mellanperioden genom återvändande Jens Holmström – som valde att ge C More-experten Harald Lückner en liten passning.

– Jag läser inte sånt där, så jag har ingen aning vad vi är tippade, svarar han i C More om att laget tippas i tabellbotten.

Sedan fortsätter Västervikforwarden som tidigare även spelat hockeyallsvenskt med både Troja/Ljungby, Mora, Tingsryd och Vita Hästen:

– Harald Lückner har tippat mina lag i botten varje år och har fått be om ursäkt efteråt.

Avgjorde sent

Och kanske tvingas C More-experten göra det i år igen.

Även om Modo höjde sitt spel betydligt i den tredje perioden, och sköt in 2–2-pucken, så skulle Västervik ändå få sista ordet när Brett Supinski elegant dribblade bort målvakten på ett friläge och fixade 3–2 med sex minuter kvar.

Och med knappt tre minuter kvar punkterade också smålänningarna matchen när William Wiå sköt in 4–2, något som sedan blev 5–2 i öppen kasse sedan just Holmström skickat in den pucken.

Västerås besegrade Tingsryd på hemmais efter ett rejält målkalas i slutminuterna. En 2–0-ledning blev 2–2 med fem minuter kvar, men bara 17 sekunder efter Tingsryds kvittering svarade Alexandre Lavoie genom att göra 3–2 för Västerås som hann med ytterligare två mål innan slutsignalen ljöd och vann med 5–2.

En rättvis seger då hemmalaget också vann skotten med förkrossande 39–16.

Nykomlingen Troja/Ljungby såg dock ut att kunna norpa åt sig poäng i premiären borta mot Almtuna. I inledningen av andra perioden hade smålänningarna ledningen med 2–1, men det dröjde inte länge innan Uppsala-klubben hade vänt på matchen fram till 3–2 och fastställde sedan slutresultatet 4–2 i öppen bur.

Kristianstad var endast ett övertidsmål från att åka ur förra säsongen och öppnade sin premiär mot topptippade Karlskoga bra – åtminstone spelmässigt.

De bombade i väg 37 skott mot Lars Volden, men målnollan spräcktes först med en sekund kvar av matchen. Och då var det förstås för sent. Tidigare hade värmlänningarna gått upp i en 2–0-ledning och därför var den sena reduceringen endast av tröstkaraktär.

Victor Björkung blev stor hjälte i Norrköping. Vita Hästen–Mora var en jämn och tät tillställning som stod 3–3 vid full tid innan Björkung slog till.