Publicerad 2019-05-18

De hade inte gjort mål på 17 perioder – tidernas värsta facit.

I dag, efter 342 mållösa minuter, gjorde Italien äntligen mål.

Men det blev ändå 1–7-förlust mot Norge.

Inför eftermiddagens ödesmöte mot Norge hade landet spelat fem matcher i VM, men lyckats med det unika att inte göra ett enda mål.

0–38 i målskillnad på 300 spelminuter och 15 perioder.

Att ett land inlett VM med fem raka matcher utan mål har aldrig hänt under mästerskapets 99-åriga historia.

Skulle målnollan spräckas i dag?

Det såg inte ut så – till en början.

Jublade stort

Trots att italienarna dock skapade målchanser, bland annat ett friläge, tog Norge i stället ledningen 15.23 in i första perioden genom Alexander Reichenberg och 1–0 stod sig ända fram till tredje perioden.

Då kom det – till slut.

Norge utökade förvisso till 2–0 i upptakten av den tredje perioden, men bara 16 sekunder senare stötte Angelo Miceli in Italiens första VM-mål och han blev jublande glad.

Nästa svit att bryta

Men glädjejublet varade inte särskilt länge.

Norge svarade kort senare med fyra mål på knappt åtta minuter och gick upp i en 6–1-ledning.

Matchen slutade 7–1 till Norge, men Italien spräckte åtminstone sin målnolla och har nu nästa mörka svit att bryta:

Att vinna en VM-match för första gången på 1 834 dagar.