Ovetjkin storspelade i måstesegern

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Nicklas Bäckström kunde inte spela i natt heller – men det kunde i sanning Alex Ovetjkin.

Därför överlevde Washington i alla fall den första ”do-or-die”-matchen mot New York Islanders.

– Ja, han visade verkligen sina ledaregenskaper och fick med sig hela laget i en stark vändning, säger Carl Hagelin till Sportbladet efter 3-2-segern.

”Bäckis” deltog under ett ispass några timmar innan fjärde ronden mot New York Islanders, så det fanns förhoppningar om att han äntligen skulle kunna göra comeback efter skadan han ådrog sig i första ronden mot Islanders för en vecka sedan.

Men det gick inte – och inledningsvis såg det ut som att Capitals öde därmed var beseglat.

Trots att de riskerade att bli svepta i fyra raka nederlag och hade kniven mot strupen inledde de oerhört tandlöst och låg under med 2-0 efter halva öppningsperioden.

Foto: Nathan Denette / TT NYHETSBYRÅN

Det brukar definitivt vara döden mot defensiva besten Islanders.

Men i andra perioden hände något med ryske superstjärnan Alex Ovetjkin. Han tycktes bara bestämma sig för att Capitals skulle vara kvar i bubblan, började spela som om han fått ett uppdrag av gud fader själv och såg, bland annat med två egna mål, till att iscensätta en osannolik vändning.

Hoppas på Bäckis

– Ja, han visade verkligen sina ledaregenskaper och fick med sig hela laget i en stark vändning. Båda målen var ju väldigt viktiga också, säger Carl Hagelin på telefon från Toronto.

– De två sista perioderna tycker jag hela laget spelade bra. För första gången i serien satte vi tonen och iscensatte långa anfall i deras zon. Det vet man själv, hur tråkigt det är att vara i egen zon, framförallt i slutspelet, och till slut blev de lite trötta.

Likafullt: Capitals ligger fortfarande under med 3-1 i serien och måste vinna tre matcher till, på raken – annars är slutspelsäventyret över.

– Men det finns ingen anledning för oss att tänka så långt fram. Vi fokuserar definitivt bara på en match i taget nu, fortsätter ”Hagge”.

– Kan vi spela på samma sätt som idag, och dessutom få en lite bättre start, har vi en bra chans på torsdag.

Då finns möjligheten att ”Bäckis” gör comeback också.

– Ja, det hoppas jag verkligen. Vi vill alltid ha med honom, han är väldigt viktig för oss, säger landsmannen från Nykvarn.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!