Brynästrojänaren om tuffa tiden: ”Jag mådde skit”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Lukas Kilström är tillbaka på is efter hjärnskakningen.

Men vägen dit har varit tuff.

– Jag mådde skit där ett tag och funderade på om det var värt det. Nu i efterhand är jag tacksam att jag inte fick spela mer, säger Brynästrotjänaren till Gefle Dagblad.

Det var i januari i en match mot Rögle som Lukas Kilström, 29, åkte på en rejäl hjärnskakning.

Han fortsatte trots det att spela, men efter ett ultimatum från Brynäs ledning samt medicinska team i slutet av februari så stoppades Kilström från att spela något mer under den förra SHL-säsongen.

– Så här i efterhand var det bra att de stoppade mig. Jag har insett det nu efteråt. Jag hade symtom, jag mådde skit där ett tag. Man vill alltid göra allt för att kunna spela och kanske inte riktigt säga hur man mår oavsett skada, säger Kilström till GD.

”Självklart tänkte man på det”

Efter att ha vilat under våren är nu backen tillbaka på is igen. Förutom en tid för vila så var det också en tid för reflektion för den välmeriterade 29-åringen, som har närmare 300 SHL-matcher på CV:t.

– Klart att man funderade över om det var värt att köra vidare. Det är så många som har drabbats så självklart tänkte man på det. Men läkarna förklarade faktabaserat vad det innebär att drabbas av hjärnskakning och nu har mått bra så pass länge, säger han.

”Måste spela mitt spel”

Kilström går samtidigt in på sin sjunde säsong i Brynäs med vetskapen om att isträning och matchspel är två helt olika företeelser.

– Det är omöjligt att säga hur jag skulle reagera, även vid en lätt smäll mot huvudet. De neurologer jag pratat med säger att det blir lättare och lättare att få hjärnskakning om man haft tidigare. Jag tänker på han Engqvist (Andreas) i Djurgården som inte ens fick en tackling mot huvudet utan mot kroppen och sedan inte kunde spela mer ifjol, säger Kilström.

– Men jag måste spela mitt spela mitt spel annars fungerar det inte.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!