Malmö vände och vann efter matchstraffet

Uppdaterad 2019-01-20 | Publicerad 2019-01-19

Fredrik Händemark fick matchstraff efter en tackling.

Då kopplade Timrå greppet – men Malmö vände och vann efter förlängning.

– Vi får väl sätta det här på rånarkontot, säger Peter Andersson till C More efter matchen.

Malmö kom till Timrå med en tunn forwardsuppsättning.

Och tunnare blev den – Fredrik Händemark satte förvisso ledningsmålet men sedan fick han matchstraff för en tackling i slutet av den andra perioden.

Timrå fick – vid ställningen 1–1 – inleda den tredje perioden i numerärt överläge, något man utnyttjade på bästa sätt.

JVM-spelarna Jacob Olofsson och Filip Hållander gjorde varsitt mål Timrå gick mot tre blytunga poäng i bottenstriden.

Vände och vann

Men Malmö ville annat och Niklas Arell såg till att skapa nerv med sin reducering. Efter slarv av Timrå kunde bortlaget också kvittera genom Jens Olsson med endast 29 sekunder kvar av matchen.

I förlängningen avgjorde Konstantin Komarek med ett rappt handledsskott i slottet.

– Det är lätt att ge upp, de har gjort 3–1 och vi får inte spelet att stämma. Vi är i underläge och har lite folk, men en stor eloge till de som krigar på och bestämmer sig för att vi ska ge det ett ärligt försök, säger Malmös tränare Peter Andersson till C More efter segern.

Inför matchen hade skåningarna lånat ut Martin Janhols till Pantern samtidigt som Henrik Hetta och Emil Sylvegård var avstängda efter tacklingar i tidigare matcher. Efter Fredrik Händemarks matchstraff var laget nere på endast tio forwards.

”Pratar om det grymt mycket”

Andersson var tydlig med att laget pratar om hur man ska undvika att sitta så mycket – och ofta – i utvisningsbåset.

–Jag lovar att vi pratar om det grymt mycket. Man vill mycket och det är en viss överambition och det övergår till frustration. Förhoppningsvis kan en sån här seger ändra sinnestillståndet i gruppen.

I Timrå var det tunga huvuden efter tappet.

– Jag är egentligen bara besviken. Vi genomför matchen bra i 50 minuter innan vi blir passiva. Sista tiden har vi inte klarat av att stänga ner matcher och det visar sig tydligt i dag, säger tränaren Fredrik Andersson.

Laget har nu sju poäng upp till Mora som ligger ovanför kvalstrecket. Malmö ligger nia.