Fälth efter storförlusten: ”Vi ska vända på steken på lördag”

Publicerad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N

HOCKEY

Brynäs hade inget att sätta emot borta mot Djurgården under torsdagen när man förlorade med 5–1.

På lördag får laget dock chans till revansch när Djurgården gästar Gavlerinken Arena i ett back-to-back-möte.

– Vi brukar spela bra lördagar hemma, så det blir fullt ös med skridskoåkning, säger Elias Fälth till Sportbladet.

Elias Fälth, 36, kommer uttraskandes från omklädningsrummet på Hovet. Hans Brynäs fick en liten öppning in i matchen efter Juuso Ikonens 4–1-reducering med fyra minuter kvar av tredje perioden, men i ärlighetens namn var Gävlelaget aldrig riktigt nära några poäng i den här matchen.

– Jag tycker vi har chansen att komma tillbaka i andra perioden när vi bränner några powerplay-chanser. Men sen i hela tredje perioden har vi för långa anfall emot oss. Vi har för långa byten i egen zon, vilket gör att energin tryter. Det blir svårt att anfalla och försöka få något konstruktivt spel, sen är de jobbiga när de får dit pucken därnere, de spelar långa puckar och vi åker bara och jagar, säger Fälth och fortsätter:

– Vi är inte riktigt på tårna idag. De åker mer skridskor än oss och är mer vältajmade i sitt spel. Då får man jobba häcken av sig och det räcker inte i 60 minuter här på Hovet.

Flera numerära överlägen togs inte tillvara på

Brynäs fick en hel del chanser i numerärt överläge, bland annat spel i fem mot tre, men lyckades inte utnyttja det. Däremot gjorde Djurgården ett av sina mål med en man mer på isen.

– Vi måste göra mål på de skotten vi har. Jag tycker vi har några riktigt bra lägen att hänga dit den, det gäller bara att sätta dit puckarna. Själva spelet är det inget fel på, utan det är sista skottet som ska hitta in.

Trots två förluster på de tre senaste matcherna är Brynäs bara fyra poäng från topp 6.

Hur tänker du kring den närmsta framtiden?

– Det gäller att vinna alla matcher vi ställer upp i. Det är en tight serie och nu är fokus på matchen på lördag där vi ska ta en gruvlig revansch. Vi har dessutom fått tändvätska efter dagens match. Jag tror det blir fullsatt däruppe, så det ska bli otroligt kul. Vi brukar spela bra lördagar hemma, så det blir fullt ös med skridskoåkning, ser Fälth och ler lite finurligt.

”Vi måste minimera tiden i egen zon”

Just på lördag är det back-to-back-möte med Djurgården, där Fälth medger att man nu vet vad som väntar.

– Då gäller det att vara på tårna och göra en minst lika bra match som vi gjorde mot Frölunda hemma senast. Vi måste upp och tävla mer, göra mer rätt saker och minimera tiden i egen zon. Vi ska vända på steken och se till att ha bra mycket mer minuter i deras zon i stället.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!