Gustav Rydahl stängs av i två matcher

Publicerad 2021-10-08

Färjestads Gustav Rydahl stängs av i två matcher.

Detta efter att ha knuffat en linjedomare i bröstet under torsdagens förlustmatch mot Frölunda.

”Oacceptabelt”, skriver disciplinnämnden i sitt utlåtande.

Det var med drygt tre och en halv minut kvar av den första perioden som sekvensen inleddes. Färjestads Gustav Rydahl hamnade i gruff med Frölunda-målvakten Niklas Rubin, som försökte täcka pucken.

När en linjedomare skrinnade över för att avskärma de två kombattanterna från varandra utdelade Rydahl en knuff i dennes bröst. Att knuffa en domare är inte tillåtet, och efter att situationsrummet genomfört sin granskning kom under fredagen beskedet att Rydahl anmälts till disciplinnämnden.

Lundqvist stängdes av i fem matcher

Nu har även domen fallit: Rydahl stängs av i två matcher, och tvingas böta 25 000 kronor.

”All avsiktlig fysisk kontakt med domare är oacceptabelt”, skriver disciplinnämnden i sitt utlåtande.

Knuffen anses dock vara av relativt lindrig karaktär.

Det som Rydahl fälls för är ”physical abuse of officials”. Fysiskt våld mot domare, alltså.

Denna regel ansågs Frölunda-kaptenen Joel Lundqvist, om än mer våldsamt, bryta mot förra säsongen i en match mot HV71. Då stängdes han av i fem matcher.

Frölunda vann matchen med 6–5 sedan Karl Henriksson satt avgörandet i förlängningen.