Sviten bruten i galna målfesten

Publicerad 2021-11-25

De sågade sig själva.

Men Leksand lyckades till slut vinna målfesten mot Linköping (6–5 efter straffar)

Därmed är förlustsviten bruten.

I tisdags stod Leksand för en jätteprestation i CHL, men i kvällens SHL-match borta mot Linköping föll man tillbaka i gamla synder och läckte ordentligt bakåt.

LHC gjorde två mål de fyra första minuterna och hade bud på fler.

– Vi är inte påkopplade. Vi torskar alla närkamper och vill inte hålla i pucken, sa Emil Heineman i C More.

Karlsson kritisk

Men trotts virrigheten i egen zon kom Leksand in till periodpaus i ledning 3–2. Och det var bara en av flera vändningar fram och tillbaka i matchen.

I andra perioden vände Linköping till 4–3.

– En åker skridskor, fyra andra står och tittar på. Då är det svårt, suckade Leksands Martin Karlsson.

Femte raka

I tredje perioden klev Max Veronneau och Martin Karlsson – båda tvåmålsskyttar – fram och såg till att matchen slutade 5–5 efter ordinarie tid.

Dramat gick sedan till straffar där Veronneau satte det avgörande målet och bröt Leksands fyra matcher långa förlustsvit.

– Vi behövde den här vinsten, säger tränaren Björn Hellqvist.