Philadelphia bröt St Louis segersvit

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

St Louis hade nio raka segrar hemma i Enterprise Center. Men när Philadelphia kom på besök i NHL-ishockeyn tog sviten slut – bortalaget vann med 4–3 efter förlängning.

St Louis har aldrig vunnit tio raka hemmamatcher i NHL, men nu var allt upplagt för det. Nio vinster var redan hemma och laget var tillsammans med Washington poängbäst i hela NHL.

Hemma mot Philadelphia fick laget också en smakstart. I numerärt överläge kunde Alexander Steen med ett crosspass servera Justin Faulk, som inte hade några problem att få in ledningsmålet.

Philadelphias James van Riemsdyk och St Louis Jacob De La Rose kämpar om pucken.
Foto: Dilip Vishwanat/AP/TT
Philadelphias James van Riemsdyk och St Louis Jacob De La Rose kämpar om pucken.

Men i andra perioden vände Philadelphia på ställningen och St Louis fick jaga såväl reducering som kvittering. De kom, och nu fick Alexander Steen själv trycka in pucken till 3–3.

”Vi är mer på tårna”

Svenskens mål räckte dock inte hela vägen, i förlängningen avgjorde Philadelphias Jakub Voracek matchen. För Philadelphia betyder det ännu en seger över ett av ligans topplag.

– Det blir en annan känsla i omklädningsrummet när vi möter de bästa lagen. Vi är mer på tårna och de här matcherna har blivit roligare, säger Michael Raffl, som själv gjorde ett av kvällens mål, till Philadelphia Inquirer.

Chicago visade hemma mot Montreal att den fina formen sitter kvar. Efter 4–1 har laget vunnit nio av sina 13 senaste matcher, och drömmen om en plats i Stanley Cup-slutspelet lever fortsatt.

– Vi är aldrig nöjda, men i dag tycker jag att vi gjorde ett hyfsat dagsverke. Det hade varit skönt att ha fått med oss en vinst i någon av förlustmatcherna också, men vi är på rätt väg och lyckas skrapa ihop poängen, säger tränaren Jeremy Colliton till Chicago Sun Times.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!