Kempe frälste Los Angeles: ”Svårt att missa”

St. Louis fick en flygande start mot Los Angeles i natt.

Men Kings kom tillbaka och gjorde rysare av tillställningen.

En rysare som fick ett svenskt avgörande.

Efter drygt elva spelade minuter av den första perioden ledde Blues med 3–0.

Anze Kopitar fixade dock en snabb reducering för Los Angeles – men segern låg fortsatt långt borta.

Och det var inte förrän i slutet på tredje som Kings till sist kom i kapp.

Med mindre än två minuter kvar av ordinarie tid hittade Kopitar nätet på nytt och när matchen höll på att ticka bort såg den slovenske superstjärnan till att spela fram Matt Luff för 3–3.

Därmed gick matchen vidare till övertid och skulle komma att få ett dramatiskt avgörande.

”En jädra insats”

Knappt två minuter in fick Vladimir Tarasenko, tillbaka från långtidsskada, ett utmärkt läge att avgöra matchen men en dykande Gabe Vilardi parerade och skapade en kontringsmöjlighet.

Kings rookieforward satte sedan fart, fick Bluesförsvaret på hälarna, och serverade Adrian Kempe som kunde smälla in sitt sjätte mål för säsongen.

– Han gjorde en jädra insats i försvarszon och sen fick vi ett tre-mot-ett läge. Jag höll mig öppen och han gav mig en bra pass och då var det svårt att missa, konstaterar Kempe efter matchen.

Segern var Kings första på fyra matcher.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

New York Rangers inkasserade i natt tredje raka efter att ha avhandlat New Jersey Devils i det klassiska Battle of Hudson-derbyt.

Tre mål i första perioden gav Rangers en stabil ledning och blåskjortorna kunde till sist kamma hem en 6–3-seger.

I Devils noterades Jesper Bratt för två passningspoäng.

Inte långt därifrån såg New York Islanders till att göra livet fortsatt surt för Buffalo.

Sabres förlorade sin sjätte raka match efter att Isles drämt till med fyra mål i mittperioden, däribland ett ordentligt konststycke av Mat Barzal.

Rasmus Dahlin och Victor Olofsson spelade fram till en reducering i början av tredje men fick till sist se sig besegrade med 2–5.

I Pennsylvania tog Pittsburgh en stabil 4–3-seger över rivalerna Philadelphia i natt.

Tillställningen som sådan var jämn och böljade fram och tillbaka till dess att Jared McCann tryckte dit matchavgörande halvvägs genom den tredje perioden.

Och i Nashville åkte hemmalaget på en ordentlig dänga när Florida kom på besök.

Filip Forsberg stod för två assist och Viktor Arvidsson hade ett mål men vad gjorde väl det.

Istället kom matchen att handla om gästernas Noel Acciari som lämnade matchen som hattrickhjälte efter att ha lett sitt Panthers till 6–2.