Washington tog fjärde raka segern i natt

Publicerad 2022-12-12

NEW YORK. Washington Capitals har verkligen återfått svikten i steget.

De tog fjärde raka segern i natt – borta mot starka Winnipeg Jets.

– Alla bidrog, det var en utsökt laginsats i 60 minuter, säger danske målskytten Lars Eller efter 5-2-segern.

Som vi konstaterade redan efter 4-1-triumfen mot Seattle i DC natten till i lördags verkar Capitals till sist ha slitit sig loss ur den sega varannandagstrall de satt fast i under de inledande två grundseriemånaderna – och det intrycket bekräftades i kylan i Winnipeg i natt.

De gjorde en strålande bortamatch, hade 4-0-ledning efter två perioder och lyckades till slut slå ettan i Central-divisionen med 5-2.

PLUS: Axelssons betyg: Så bra är hockeyexperterna

– Ja, det finns inte mycket att klaga på, säger dansken Lars Eller, som spelade sin 900:e match och firade med ett mål.

– Alla bidrog, det var en utsökt laginsats i 60 minuter.

Marcus Johansson tilldömdes en straff i mitten av andra perioden och satte en iskall backhand i nättaket.

– Det är en variant som funkat förr så jag tänkte att det var lika bra att testa igen, ler skåningen efteråt.

Alex Ovetjkin gjorde ytterligare ett mål i tom kasse i slutet och därmed har han bara tre fullträffar kvar till milstolpen 800.

Den som trodde att de tre raka förlusterna i veckan indikerade inledningen på Seattle Krakens regress får tänka om.

De bröt sviten med en fin 5-2-seger bort mot Florida Panthers i natt.

– Martin Jones förtjänar all credit. Han var storartad, säger forwarden Jordan Eberle.

Andre Burakovsky piskade in sitt tionde mål för säsongen och såväl Alex Wennberg som Adam Larsson noterades för assist.

Mikko Rantanen var den store kungen i en eftermiddagsmatiné mellan Avalanche och Blues i St. Louis

Han fullbordade ett hattrick när han 29 sekunder in i förlängningen satte 3-2 på Jordan Binnington – och då hade strax innan, med bara nio sekunder kvar av ordinarie matchtid, kvitterat det som fram till dess var 2-1-ledning för hemmalaget.

I en svängig tillställning mellan Blue Jackets och LA Kings i Columbus stod det 5-5 vid full tid. Sedan avgjorde Johnny Gaudreau för hemmalaget 40 sekunder in i förlängningen.

– Det är bra att vi kommer tillbaka och det är bra att vi gör mycket mål, men vårdslösheten dödar oss hela tiden, suckar Kings-coachen Todd McLellan.

Adrian Kempe gjorde tionde mål för säsongen och Carl Grundström stod för en assist.

Även mellan Arizona och Philadelphia blev det förlängning – och där var det Clayton Keller som satte avgörande 5-4 för hemmalaget.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!