Björklöven räddade poäng efter fågel i motor

Publicerad 2017-10-09

August Gunnarsson avgjorde för Vita Hästen

Björklöven blev försenade till bortamatchen mot Vita Hästen efter att en mås flugit in i ena motorn på flygplanet som laget reste med.

Trots en katastrofal inledning och 0–3-underläge efter tio minuter kom ”Löven” ikapp innan fulltid.

Men i förlängningen avgjorde sedan hemmalaget för fjärde matchen i rad.

Matchen mellan Vita Hästen och Björklöven blev ett par minuter försenad efter att gästerna från Västerbotten anlänt till Himmelstalundhallen först strax efter 18.00. Problemet var att flygplanet som skulle ta de från Umeå till Norrköping krockade med en mås och orsakade strul på sin väg upp till Umeå.

När så matchen kom igång var gästerna inte på tå.

10.48 in i matchen hade Vita Hästen 3–0 på tavlan efter tre raka powerplaymål.

– Får man välja vill man ju komma lite tidigare till match, men det är inget vi kan skylla på. Vi tog lite onödiga utvisningar och spelade inte bra i PK, säger Fredric Andersson.

Gunnarsson avgjorde

Men ”Löven” och Andersson kom ikapp. Efter att han gjorde sitt sjunde mål för säsongen fram till 3–1 reducerade sedan Tobias Hage ytterligare ett par minuter senare.

Med knappt sex minuter kvar av den tredje perioden kvitterade sedan lagets andra poängkung Alex Hutchings matchen och tog den till förlängning.

– Vi hade bra fart idag och speciellt med tanke på att vi får den här pissiga starten men ändå fortsätter gnugga, menar Fredric Andersson.

När sedan Hutchings drog på sig en onödig utvisning i förlängningen kunde hemmalagets August Gunnarsson avgöra och för fjärde matchen i rad skicka bonuspoängen till Vita Hästen – som ännu inte vunnit under ordinarie speltid den här säsongen.

– Vi tar igen ett underläge och får en poäng. Men känslan är att vi inte ska torska i dag. Vi var bättre i fem mot fem-spelet, men man kommer kanske släppa det är när man får lite distans imorgon.

Timrå i ensam ledning

I Oskarshamn visade Timrå styrka genom att vinna med 2–1 efter mål från Vilmos Gallo och Johan Persson.

Samma Timrå som inför säsongen tappade 75 poäng i duon Jonathan Dahlén/Elias Pettersson går i och med trepoängaren upp i ensam serieledning i hockeyallsvenskan.