Stalders hattrick avgjorde toppmötet

Publicerad 2019-10-30

Brynäs bröt Djurgårdens segersvit på bortais i Stockholm. Gävlelaget vann med 7–4 i SDHL-matchen.

Djurgården hade radat upp åtta raka segrar i damhockeyligan SDHL.

I toppmötet med Brynäs sprack dock vinstsviten.

Skyttedrottningen Lara Stalder gjorde hattrick för Gävlelaget som vann med 7–4.

Det blev en målrik och intensiv tillställning på Hovet i Stockholm mellan tvåan och trean i serien.

Brynäs segerryck kom i den tredje perioden då laget gjorde tre mål på knappt tre minuter.

Landslagsprofilen Erika Grahm gjorde 4–3 med ett direktskott efter 5.34 och bara 27 sekunder senare fullbordade Lara Stalder sitt hattrick då hon pricksköt 5–3 i krysset bakom landslagsmålvakten Lovisa Berndtsson.

Djurgården fick nytt hopp med en reducering från Dominique Kremer i numerärt överläge, men dryga minuten senare slog i stället Emma Murén till med 6–4 då Brynäs fick powerplay.

16 mål på 13 matcher

Förutom en galen målfest i toppmötet var det också hårt och intensivt.

Schweiziska stjärnan Lara Stalder, som nu gjort 16 mål på 13 matcher, tyckte att domarna tillät för mycket.

– Det är tufft, Djurgården spelar fysiskt. Ibland är det läskigt, det är för många hjärnskakningar rent generellt i ligan, sade hon i en pausintervju till SVT.

Tack vare segern gick Brynäs förbi Djurgården och övertog andraplatsen i serien. HV71 är fortfarande överlägsen serieledare och är hela 15 poäng före Brynäs som dock har tre matcher mindre spelade.