Tom Wilson sänkt: ”Ute efter honom”

Publicerad 2018-12-05

NEW YORK. Tom Wilson var inblandad i ännu en incident i natt.

Men den här gången var det den kontroversielle Washington-busen som tacklades sönder – och hans baneman, Ryan Reaves, som fick matchstraff.

– Reaves var ute efter Wilson hela matchen. Det är bara att lägga ihop två och två, säger Capitals-coachen Todd Reirden.

Det brukar vara Tom Wilson som delar ut illegala tacklingar, får matchstraff och emellanåt också stängs av – på senare tid väldigt länge.

Men i T-Mobile Arena i Las Vegas i natt var det ombytta roller för den 24-årige bjässen från Toronto.

Han hade i en situation i slutet av andra perioden spelat från sig pucken och såg inte hur Ryan Reaves – ingen svärmorsdröm på isen han heller – kom snett bakifrån och satte in en knallhård axel-mot-axel-tackling.
Wilson flög som en vante, tappade hjälmen och blev liggande på isen – innan han hjälptes ut i omklädningsrummet, för att sedan inte återkomma mer i matchen.

Reaves fick fem minuter plus matchstraff för interference – och i vad mån han, likt sitt offer vid så många tillfällen, blir föremål för ytterligare disciplinåtgärder lär världen få veta under onsdagen.

Capitals-coachen Todd Reirden tycks i alla fall hoppas på det.

– Wilson var i det läget en intet ont anande spelare och slog huvudet i isen, säger han på sin presskonferens.

– Reaves var ute efter Wilson hela matchen. Det är bara att lägga ihop två och två.

Finalreprisen i sig var en utomordentlig underhållande tillställning som Vegas till slut vann med 5-3 – efter avgörande mål av förre Capitals-backen Nate Schmidt.

Oscar Lindberg bidrog med två assist.

Det började lovande för Vancouver och Elias Pettersson hemma mot Minnesota i natt.

Drygt sju minuter in i matchen slog den svenske rookien en lysande passning till Josh Leivo, som bara kunde stöta in 1-0.

I mitten av andra hade canuckerna också ledningen med 2-1, men med två snabba mål i slutet av mittakten avgjorde Wild matchen.

Det betyder dessvärre att Canucks förlorat tolv av sina senaste tretton matcher och plötsligt har de sex tunga poäng upp till slutspelsstrecket.

Tippade slagpåsen Arizona Coyotes går desto bättre. De tog fjärde raka med en 2-1-seger borta mot LA Kings under natten – och har, sin mindre lyckade start på säsongen till trots, bara tre poäng upp till en playoff-plats.

Oliver Ekman-Larsson och Niklas Hjalmarsson svarade båda för assist.