Legendarens son klar för Leksand

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Leksand har backkris.

Nu agerar klubben.

Legendaren Ulf Samuelssons son Philip, 28, ansluter till truppen.

– Philip är en erfaren spelare i en bra ålder och besitter dem kvaliteterna som vi vill ha i Leksand, säger general manager Thomas Johansson i ett pressmeddelande.

Leksand inledde SHL strålande i höstas.

Men nykomlingen har dippat rejält på slutet och bland annat släppt in ganska många mål.

Backskadorna har varit omfattande och spelare som Mattias Karlsson, Jonas Ahnelöv och Daniel Gunnarsson har varit, eller är, frånvarande.

Nu agerar lagledningen.

De har sonderat marknaden. Letat efter olika alternativ och kommit fram till att den bästa lösningen är att skriva kontrakt med Philip Samuelsson. Han har provtränat med klubben under några dagar och nu är parterna överens om ett kontrakt.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

General manager Thomas Johansson beskriver nyförvärvet enligt följande:

– Han är rörlig på skridskorna och har ett bra förstapass. Philip har även mycket erfarenhet och rutin med över 500 matcher i AHL, dessutom känner han till Leksand väl och pratar svenska.

Ge alla speltid

Med Samuelsson har Leksand tio backar på sin roster. En konkurrens-situation som är intressant, men också en situation som gör att laget kommer tvingas låna ut backar för att ge alla speltid.

Så här beskriver Leksand sitt nyaste förvärv:

”Philip Samuelsson är född i Leksand, men uppväxt i USA. Philip var med och representerade USA i U18-VM 2009, då det bar hela vägen till guld. Efter framgångarna i U18-VM valdes Samuelsson i den andra rundan, som nummer 61 totalt av Pittsburgh Penguins i NHL-draften 2009. Samuelsson spelade sedan för Boston College i NCAA, 2009-2011, där han var med och tog laget till final två gånger och vann även ett där ett guld.”

Ulf Samuelsson spelade i Leksand mellan 1981 och 1984 samt under lockoutsäsongen 1994–1995.

Guider hockey:

Allt om SHL 2019/20 Allt om SDHL 2019/20 Allt om NHL 2019/20 Allt om Hockeyallsvenskan 2019/20

Publicerad:

LÄS VIDARE