Fick ultimatum och blev förd bakom ljuset

Robin Lehner avslöjar märkliga turerna i affären

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Robin Lehner trodde efter sin succésäsong att han skulle få ett nytt avtal med New York Islanders.

Men mitt i förhandlingarna värvade klubben en annan målvakt bakom svenskens rygg.

– Det är sanningen, om folk tror på den eller inte spelar ingen roll, säger Lehner till Chicago Sun.

Robin Lehner hade ett succéår i New York Islanders och prisades efter säsongen med såväl William M. Jennings Trophy (som målvakt i det lag som släppte in minst antal mål i grundserien) och Bill Masterton Memorial Trophy (den spelare som under grundserien visat störst ihärdighet, sportsmannaanda och engagemang). Men trots hyllningar och utmärkelser dumpades svensken av sin klubb.

”Ville bara hitta en lösning”

Natten mot tisdag skrev Lehner istället på för Chicago Blackhawks samtidigt som Islanders gjorde klart med Semjon Varlamov i en affär som fått många hockeyfans att klia sig i huvudet. Den 27-årige svenskens egen förklaring till uppbrottet gör knappast någon speciellt mycket klokare heller.

Lehner säger till Chicago Sun att Islanders dröjde till 1,5 månad efter säsongen med att verkligen intensifiera kontraktsförhandlingarna.

– Jag ville självklart, som alla andra, ha något över lite längre tid men när jag fick reda på att det inte skulle hända sa jag öppet i media att ”jag bryr mig inte om kontraktslängden, jag vill bara hitta en lösning” eftersom jag verkligen gillar fansen på Long Island, mina lagkamrater och organisationen, säger Lehner och fortsätter:

Robin Lehner trodde att han skulle få ett nytt avtal med New York Islanders.
Foto: Howard Simmons / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Robin Lehner trodde att han skulle få ett nytt avtal med New York Islanders.

Fick ett ultimatum

– Då började vi diskutera ett kortare kontrakt och stod en bit ifrån varandra lönemässigt. Då lade de ett slags ultimatum framför mig och jag tog några dagar på mig att fundera över det men när jag kom tillbaka och ville hitta en lösning så hade de redan värvat en annan målvakt. Det är sanningen, om folk tror på den eller inte spelar ingen roll. Jag ser verkligen fram emot nästa kapitel i mitt liv med Chicago Blackhawks nu och det ska bli en härlig utmaning.

Lehner får i Chicago ett ettårskontrakt värt 5 miljoner dollar (46,5 miljoner kronor).

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!