Redhawks-seger trots märkliga missen

Publicerad 2014-01-20

”Kan inte klandra honom – Rahm räddar oss”

En olycklig målvaktsblunder av Robin Rahm höll på att ställa till det rejält.

Men Malmö Redhawks hämtade sig, vann mot Timrå – och hotar nu topplagen i Hockeyallsvenskan.

– Skönt att vi redde ut det, säger Henrik Hetta till Sportbladet S24.

Sju av nio poäng.

Malmö avslutade sin tre matcher långa bortaturné med en säker seger mot annars formstarka Timrå. Malmö vann med 5-2 på måndagskvällen efter att man avgjort sent i tredje perioden.

– Alla poäng är livsviktiga. Vi får sju av nio poäng med oss från roadtripen och det är ändå godkänt. Det har känts bra på slutet, säger Henrik Hetta, som mycket snyggt prickade in 4-1-målet bakom Mika Norja.

– Ett jäkligt bra anfall, snyggt ända från mittzon, fortsätter Hetta.

Malmö hade länge och väl kontroll på matchen – som trots allt skulle bli ett minidrama.

Märklig sargstuds

Timrås André Hult reducerade till 1-3 i tredje perioden, ett mål som kom ytterst märkligt. Robin Rahm, som såg ut att hålla sin första nolla i Redhawks-tröjan, råkade ut för en olycklig miss och en märklig sargstuds när han skulle rensa bort pucken.
Sargstudsen ledde till att pucken hamnade rakt framför Hult, som bara hade klubban att sätta till i det öppna målet.

Det som så länge såg tryggt ut var plötsligt i gungning...

”Kan inte klandra honom”

– Visst är det så, men jag tycker inte att de hade något egentligen. Men visst, de fick energi av det (målet). Men Rahm gör en riktigt bra match, han räddar oss i första perioden. Vi kan inte klandra honom för det, säger Henrik Hetta som hyllade Rahms insats.

– Det studsade konstigt i sargen flera gånger. Men skönt att vi redde ut det i alla fall.

I och med segern är Malmö med sina 67 poäng endast två ifrån Västerås på tredjeplatsen, och fyra från serieledande Karlskrona.

Asplöven klättrar i tabellen och ligger topp sex efter utklassningssegern mot Troja/Ljungby i kväll. Haparanda-laget vann med hela 5-1 efter två mål av Olov Lundqvist.