”Vi har något riktigt bra på gång”

Publicerad 2018-01-31

NEW YORK. Victor Rask blev stor hjälte för Carolina i natt.

Han avgjorde hemmamatchen mot Ottawa – och såg därmed till att Hurricanes hakar på i slutspelsracet igen.

– Vi har något riktigt bra på gång. Om vi bara syr ihop allting under slutklämmen av serien kan det bli riktigt roligt, säger den 24-årige masen till Sportbladet efter 2-1-segern.

Ställningen i PNC Arena var 1-1 när Victor Rask under en kontring i ett powerplay i mitten av andra perioden fick pucken av Just Williams precis innanför blålinjen, störtade mot mål och från vänstra tekningscirkeln prickade in ett vasst skott på Craig Anderson.

– Williams gjorde det väldigt bra där, jag fick en riktigt fin passning. När jag sedan kom loss tänkte jag att det var lika bra att försöka skjuta och jag fick in den långt ner precis innanför stolpen, berättar Victor på telefon från Raleigh.

Det målet räckte till seger, för det blev inga fler under återstod av matchen – och med ens känns det som att det ljusnat för Canes igen. De har åter känning i slutspelsracet och fick i natt dessutom tillbaka finländske stjärnan Sebastian Aho. Han såg ut att ha skadat sig allvarligt för några veckor sedan, men tillfrisknade dessbättre snabbt – och gjorde mål direkt mot Senators.

– Ja, han är väldigt viktig för oss, framförallt gör han ju mycket mål, så vi är glada att han kan spela igen, fortsätter ”Rasken”.

– Vi har något riktigt bra på gång. Om vi bara syr ihop allting under slutklämmen av serien kan det bli riktigt roligt.

Erik Karlsson assisterade till gästernas tröstmål.

Patrik Berglund har pappa Anders på besök i St. Louis just nu – och blev inför nattens hemmamatch mot Montreal upplyst om att han nog skulle komma att göra mål.

Mycket riktigt.

I ett powerplay fem minuter in i tredje perioden smaskade han in sin sjunde fullträff för säsongen.

– Ja, det var det första på väldig länge, så det verkar som han för tur med sig. Jag får se till att pappa stannar, säger ”Bulan” till en lokal tv-station.
Även Alex Steen satte en puck, i tom kasse i slutet, i en match som Blues till sist vann med 3-1.

Evgeni Malkin var på sitt mest  sprudlande hockeyhumör när San Jose besökte PPG Paints Arena – och fullbordade ett hattrick-

– De senaste veckorna har det börjat kännas riktigt bra. Mitt skott fungerar och jag känner att jag hjälper laget att vinna, säger den ryske stjärnan till nhl.com efter 5-2-segern.

Patric Hörnqvist bidrog med en assist och Matt Murray, tillbaka i kassen för första gången sedan sin pappas bortgång i början av månaden, stoppade 40 skott.

Victor Hedman var, lite snabbare än förväntat, tillbaka i Tampas laguppställning i nattens bortamatch mot Winnipeg.
Det hjälpte dock inte, serieledarna fick se sig besegrade med 3-1 av starka Jets.

Patrik Laine prickade in sitt 23:e mål för säsongen.

Detta Vegas Golden Knights...de upphör aldrig att väcka uppseende.

De låg under med 2-1 när mindre än två minuter återstod av nattens bortamatch mot Calgary – men vann ändå med 4-2.

Erik Haula kvitterade 18.14 in i tredje perioden, Jonathan Marchessault slog in en ledningspuck tio sekunder senare – och så satte David Perron en sista strut i tom kasse.

William Karlsson gjorde för en gångs skull inga mål, men svarade istället för två assist.

Gabriel Landeskog såg med två mål till att Colorado vände 0–2-underläge till 3–2-ledning i andra perioden borta mot Vancouver.

I ett fem-mot-tre-läge i början av tredje lyckades dock Daniel Sedin kvittera, självklart på assist från brorsan Henrik – och sedan avgjorde Sven Baertschi på övertid.

Förlusten var dock inte det värsta för Avalanche.

Det värsta var att Nathan MacKinnon – ligans kanske bäste forward senaste månaderna – tvingades avbryta matchen efter en hård Alex Edler-tackling och befaras ha skadat ena axeln.

Jesper Bratt noterades för en assist under New Jerseys viktiga 3-1-seger mot Buffalo – och Jonas Brodin för en likadan då Minnesota knäppte Columbus med 3-2, efter straffavgörande.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se