Ett riktigt drömmål av Roman Cervenka bäddade för seger.

– Herregud vad vackert, utbrast Viaplays expert Håkan Södergren efter fullträffen.

VM-drömmen lever vidare för Tjeckien som är klara för semifinal.

Desto bittrare är det för Tyskland som nu tvingas lämna turneringen.

Efter ett riktigt drömmål från Tjeckiens Roman Cervenka bäddade för seger och semifinalplats för Tjeckerna.

Tre mål i powerplay

Tjeckien straffade Tyskarna rejält och tog tillfället i akt när de var en spelare mer på planen. Tre gånger om nätade Tjeckerna i just powerplay.

Den före detta SSK-spelaren David Pastrnak inledde genom att göra 1–0 redan efter två minuters spel.

Och sedan var han inblandad i ett riktigt drömmål.

Tjeckerna rullade upp Tyskland totalt i powerplay och tillslut kunde David Krejci servera Roman Cervenka skjuta in 2–0 i öppet mål.

– Herregud vad vackert, utbrast Håkan Södergren i Viaplays sändning efter målet.

– Det här är genomtänkt så det bara skriker om det. Vilka framspelningar av Krejci. Han har serverat två öppna mål på respektive mål.

Och när ytterligare ett powerplay väntade fick Krejci själv skriva in sig i målprotokollet.

I ett sista desperat försök att komma närmare Tjeckien plockade Tyskland ut sin målvakt med hela nio minuter kvar att spela, då kom en reducering.

Den före detta Rögle-spelaren Moritz Seider prickade in 3–1 från blålinjen med minuter kvar att spela.

Men närmare än så kom inte Tyskland utan Tjeckien gjorde ett sista mål i öppen kasse och Tyskarna fick se sig besegrade med 4–1 när matchen var färdigspelad.

I semifinalen ställs Tjeckien mot Kanada.