HV krossade Västervik med 11–2

Publicerad 2022-03-28

Tyler Vesel.

HV71 stormar mot semifinal i Hockeyallsvenskans slutspel.

Under måndagen slog Jönköpingslaget till med hela 5–0 på 13 minuter i den första perioden mot Västervik.

När matchen var färdigspelad hade HV vunnit med 11–2.

Redan efter fyra minuters spel inledde HV71 målskyttet för kvällen genom Tyler Vesel.

Sedan skulle Jönköpingslaget hinna pricka in tio mål till innan matchen var färdigspelad.

Efter HV71:s tredje mål för kvällen byttes Västerviks målvakt Carl Lindbom ut och in kom Edvin Olofsson.

Det gav dock ingen större effekt och Olofsson fick se två puckar gå förbi honom innan den första perioden var färdigspelad.

Fem mål på 13 minuter

På endast 13 minuter hade HV71 gjort hela 0–5 mot Västervik och satt sig i en bra sits inför de sista två perioderna.

– Det mesta går fel, det finns inte så mycket att säga. Det finns ingenting som stämmer, säger Västerviks Erik Gustafsson till C More efter den första perioden.

Under den andra perioden lyckades Västervik att reducera genom Tim Wahlgren. Men bortalaget gjorde därefter två raka mål och 7–1 till HV var ett faktum.

Trots den stora ledningen inför tredje perioden drog HV inte ner på tempot.

I den sista perioden gjorde Jönköpingsklubben fyra mål till och vann tillslut mot Västervik med 11–2.

Det står nu 3–0 i matcher för HV71 i kvartsfinalsserien mot Västervik.

Kristianstad tog sin första seger i kvartsfinalsserien mot MoDo. Efter en jämn match där MoDo kommit ikapp och kvitterat två gånger om kunde Kristianstad tillslut hålla undan och vinna med 4–2. Det står nu 2–1 i den kvartsfinalsserien.