Tampa Bay Lightning

Tampa Bay vann tredje raka – en seger från Stanley Cup

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

TAMPA. Stanley Cup-bucklan är på väg till Tampa för andra året i rad.

Lightning vann även nattens finalrond mot Montreal och kan nu bli mästare på nytt i början av nästa vecka.

– Vi är oerhört nöjda med insatsen ikväll, men vet att vi inte vunnit någonting ännu. Det är en seger kvar att bärga, säger målskytten Victor Hedman till Sportbladet efter 6-3-segern.

Nä, förhoppningarna om att Montreal Canadiens skulle kunna utjämna hemma i Bell Centre och göra årets Stanley Cup-final lite intressant infriades inte.

3500 fans – som såg ut att vara väldigt många fler… – fick åter bevittna hur deras hjältar svarade för en i långa stycken lysande match och bitvis hade allt momentum. 

Men det hjälpte lika lite som i andra matchen i Tampa i onsdags.

Tampa ryckte åt sig en 2-0-ledning redan efter tre och en halv minut och lämnade de sedan aldrig ifrån sig, utnyttjade varenda ett av hemmalagets misstag skoningslöst och gjorde återigen mål i exakt rätt lägen.

Till slut vann de med 6-3 – efter en Blake Coleman-balja i tom kasse i slutminuterna. 

– Vi fick en väldigt bra start och kunde spela på det och det var väldigt skönt, säger Victor Hedman på telefon från metropolen i Quebec.

– Det är ju lite så vi gör, vi går in och spelar vårt spel och försöker stressa motståndarna till misstag och när de misstagen kommer har vi killar som kan utnyttja lägena.

Som Victor i egen hög person. Han gjorde själv sin hittills bästa match i finalserien och stod både för första målet – en mäktig slägga ett par skär nedanför blålinjen i ett powerplay i början av första – och första assisten mot Habs.

– Jag vet inte om det var min bästa insats, man tänker inte på det viset i det här läget. Man går bara ut och kör så hårt det går och försöker hjälpa laget så mycket man kan, fortsätter han.

– Men det var roligt att få sätta en puck. Jag var tydligen bara tvungen att vänta på att min backpartner, Jan Rutta, skulle göra ett. Det var lika i semin mot Islanders, först när han hade gjort mål kunde jag också göra det, hehe. 

Nu har Tampa alltså, redan, matchboll och kan i nästa match avgöra hela finalen och bli Stanley Cup-mästare för andra året i rad.

– Vi är oerhört nöjda med insatsen ikväll men har alldeles för mycket rutin för att ta ut något i förskott. Vi har inte vunnit något ännu, konstaterar ”Vigge”.

– Nu får vi vila upp oss en extra dag och ska ta vara på den, sedan är det bara att ladda om. Naturligtvis vill vi avgöra direkt, man försöker vinna alla matcher, men det blir inte lätt. Vi måste bärga en seger til.

Den fjärde och – kanske – sista finalen spelas i Montreal natten till tisdag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Publikfavoriten Viktor Arvidsson bortbytt från Nashville

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tampa Bay Lightning

Montreal Canadiens

NHL

Ishockey

Stanley Cup