Skellefteå lyckades vända efter Modos chocköppning

Publicerad 2015-09-01

Adam Pettersson och Andrew Calof måljublar.

Modos chockinledning höll på att knäcka Skellefteå.

Men efter en stark upphämtning hade SM-finalisten lyckats vända 0–3 till seger med 5–4.

– Sett över 60 minuter gör vi en väldigt bra match, säger tränaren Hans Wallson.

Skellefteå bygger vidare: ”Klubben alla vill efterlikna”

Skellefteå var ordentligt virrigt i början av matchen och bjöd på mycket i egen zon – något som Kyle Wilson och Bobby Butler var snabba på att utnyttja.

Modo, som jagade revansch efter 0-4-förlusten mot Brynäs senast, ledde med 3–0 redan efter 14 minuter.

– Vi slarvar i uppspelet, framför allt vi backar, säger Skellefteåbacken Fredrik Lindgren i Mittmedias sändning.

Uppryckning av Skellefteå

Men hemmalaget Skellefteå lyckades reducera i slutet av första perioden och inledde andra med att göra 2–3 genom Adam Pettersson. Kvitteringen låg i luften men det var ändå Modo som gjorde 2–4.

I tredje perioden visade Skellefteå styrka och gjorde tre raka mål. Först två mål i power play genom Tim Heed och Janne Pesonen innan juniorbacken Marcus Pettersson fastställde slutresultatet till 5–4 med ett skott från blålinjen som gick in bakom Jonatan Bjurö.

– Sett över 60 minuter gör vi en väldigt bra match. Vi straffades hårt i första, men håller tålamodet uppe hela matchen och flyttar pucken fantastiskt bra, säger Skellefteås tränare Hans Wallson i Mittmedia.

Urboms debut sköts upp

Många hoppades på att äntligen få se Alexander Urbom debutera för Skellefteå AIK. Den meriterade backen, med erfarenhet från både NHL och KHL, insjuknade dock i feber och missade matchen.

Skellefteå saknade även namn som Jimmie Ericsson, John Norman, Alexander Urbom och Mattias Ritola, medan Modo kom till spel utan Noah Welch, Nichlas Torp och Peter Öberg.

Skellefteå bygger vidare: ”Klubben alla vill efterlikna