NHL

Efter långa avstängningen – busen slår till igen

Matchstraff för Tom Wilson – tränaren rasar

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

OTTAWA. Tom Wilson gjorde det i natt igen…

Han sänkte en New Jersey-spelare med en kontroversiell tackling och fick matchstraff.

Nu riskerar Washington-forwarden ännu en kännbar avstängning.

– Men jag kan inte ens förstå att det är utvisning. Om det varit någon annan spelare…jag undrar jag, säger Capitals-coachen Todd Reirden.

När han nyligen fick den 20 matcher långa avstängningen för huvudtacklingen på Oskar Sundqvist förkortad av en medlare och kunde göra comeback igen lovade Tom Wilson att försöka uppföra sig lite mindre vårdslöst i fortsättningen.

– Det finns tacklingar jag helt enkelt måste undvika. Det handlar om att agera smartare och ta rätt beslut vid rätt tillfällen, hette det.

I några veckor höll han sig också till den nya strategin och spelade lysande hockey istället. Den 24-årige kanadensaren har de facto varit Washingtons främsta utropstecken sedan han kom tillbaka och gjorde sitt sjunde mål, i blott nionde matchen, i ett numerärt underläge i början av andra perioden mot Devils i natt.

Tom Wilson.

Foto: Will Newton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Ska undvika såna smällar

Men sedan hände det som inte längre skulle få hända.

När mindre än två och en halv minut återstod av mittakten sänkte han New Jersey-forwarden Brett Seney med en sen ”blindside”-tackling  och fick ett nytt matchstraff för ”illegal check to head”.

Repriserna visar att tacklingen snarare träffade i axeln än i huvudet, men den var sen, Seney kunde inte se honom komma och den var helt poänglös – och med tanke på att Wilson just återvänt från en lång avstängning, vet att att han har ögonen på sig och själv uttryckligen gjort klart att han ska undvika sådana smällar är det minst sagt anmärkningsvärt att han försätter sig i en dylik situation igen.

”Det är ju en olyckshändelse”

Mästarnas coach, Todd Reirden, är dock upprörd över att krigaren i hans förstakedja ens åkte på utvisning.

– Wilson försöker inte ens tackla, det är ju en olyckshändelse, rasar han på sin presskonferens efter matchen.

– Jag kan inte ens förstå att det är två minuter. Om det varit någon annan spelare…jag undrar jag. Kanske kan man säga att det är interference. Kanske.

Offret, Brett Seney, vet inte vad han ska tro.

– Jag såg inte riktigt vad som hände, men tror att tacklingen mest tog i axeln och kanske i baksidan i huvudet. Jag fick gå igen om test för hjärnskakning och klarade den utan problem, säger han till NJ Advance Media.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bäckis och Capitals är glödheta: ”Det är bara att njuta”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Washington Capitals

New Jersey Devils