Djurgården har börjat årets SHL-säsong bedrövligt. På torsdagen blev allt värre när man tog emot Luleå hemma på Hovet.

Peter Holland åkte på ett matchstraff när han kastade handskarna mot Fredrik Styrman.

Luleå bekräftar för Sportbladet att Styrman lämnar lagets bortaturné för att rehabilitera sin hjärnskakning.

Luleå HF

Hemmamatch mot Luleå, dags att studsa tillbaka.

Då gjorde Djurgården det motsatta. Efter första perioden på Hovet hade man släppt in tre mål bakåt och fått ett matchstraff.

En uppenbart irriterad Peter Holland fick pucken på mål. Efter avblåsning började han knuffa, och sedermera slåss, mot Luleås Fredrik Styrman. Holland kastade handskarna, och riktade flera slag mot en Styrman som inte hade någon intention att slå tillbaka.

Djurgårdens Linus Videll var på isen vid händelsen.

– Jag står bara och gräver efter pucken. Helt plötsligt ser jag att det är två spelare som står och slåss, säger kaptenen.

Enligt Luleås assisterande tränare, Henrik Stridh ska Styrman ha mottagit hårda smällar mot huvudet – och därför fått uppsöka sjukhus.

– Styrman fick två uppercuts mot huvudet. Vår spelare försöker ju inte slåss. Han är på sjukhus nu, säger Henrik Stridh.

– Han mår inte bra. Inte alls bra, säger huvudtränare Thomas Berglund.

Lång videogranskning

2–0 kom efter att Armalis slarvat och givit Vilmos Gallo öppen kasse. Armalis ansåg sig trippas av Komarek i upprinningen till målet. Det ansåg dock inte domarna efter en lång videogranskning.

Pontus Andreasson satte 3–0 efter en billig retur från Armalis. Ett irriterat Hovet fick sedan se sitt DIF få ett power-play med tjugo sekunder kvar. Kunde det vara vägen in i matchen?

Nja. Snarare motsatsen.

nHovet tystnade

I andra perioden var ett taggat Djurgården som klev ut på isen. Efter att ha avverkat alla utvisningsminuter fick man in en reducering genom Linus Andersson. Men speakern hann inte ens annonsera målskytten innan Linus Omark tystat Hovet, 18 sekunder senare.

Men Djurgården gav sig inte. Filip Cederqvist forcerade in 2–4 bakom Jesper Wallstedt knappt två minuter senare – men Luleå svarade på samma sätt. Brendan Shinnimin satte 5–2 bara 30 sekunder senare.

Ludvig Rensfeldts 3–5-mål med fem minuter kvar gjorde dock att andra perioden slutade i dur för DIF.

”De är fem plus – inte vi”

Ludvig Rensfeldt var tydlig inför tredje perioden:

– Vi måste köra, det finns inget annat, sade centern till C More.

Och körde, det gjorde man. Hemmalaget var bra tredje perioden igenom, men fick inte hål på Luleå-spaden Jesper Wallstedt förrän det var för sent.

Marcus Sörensen gjorde 4–5 med fyra minuter kvar, men när buren var tom kunde Luleå göra 4–6 genom Isac Brännström.

Trots en uppryckning i tredje från Djurgården fick Barry Smith och laget inkassera säsongens sjunde raka förlust.

– Det är förståeligt att vi inte får med oss mer när vi börjar på det sättet, säger Linus Videll.

Kaptenen skickar även en signal till hemmasupportarna, som trots underläge var högljudda matchen igenom.

– Det är dem som är fem plus, inte vi, säger han.

– Vi behöver dem. Dem ger oss energi hela tiden.

Dagen efter matchen meddelar Luleås kommunikationsansvarige Robert Hedlund att Fredrik Styrman lämnar lagets bortaturné.

"Efter gårdagens hjärnskakning kommer Styrman senare i dag att lämna lagets bortaturné för att flyga hem till Luleå. Där kommer han återhämta och rehabilitera sig i enlighet med den så kallade hjärnskakningstrappan" skriver Hedlund till Sportbladet.