Snöpliga självmålet – Djurgården vann ändå

Publicerad 2022-02-19

Djurgården måste börja ta trepoängare. Då avgjorde stockholmarna med nio (!) sekunder kvar – trots självmål och jättemiss av William Eklund.

– Jag hoppas att oturen släpper snart, säger William Eklund, som fortfarande inte gjort mål denna säsong, till C More.

Ni har hört det förr. Djurgården är i ett prekärt läge och varje poäng är livsviktig i bottenstriden.

Men det blev inte den starten som stockholmarna hade velat ha. Ett av Djurgårdens nyförvärv, backen Cameron Shilling slog in pucken i eget mål. Målet tillskrevs Patrick Russell, som var sist på pucken.

– Tur att det bara står 1-0. Vi vet att vi kan bättre, det gäller att vara starkare. Det är inte svårare än så, säger Filip Cederqvist till C More efter första perioden.

Stjärnans frustration

Djurgården försökte och skapade flera kvalificerade chanser. Men pucken ville inte in och Djurgårdens frustration växte. I slutet av den andra perioden fångade TV-bilderna Djurgårdens stjärna, William Eklund, som fortfarande inte har spräckt säsongens målnolla ännu, sparka sargen i ren frustration efter ett missat ett friläge.

– Jag hoppas att oturen släpper snart. Det är så jag känner, säger William Eklund till C More.

Linköpings ilska i slutsekunderna

Djurgården spelade upp sig och till slut kom utdelningen. Rhett Rakshani kvitterade. Några minuter senare Robert Lantosi gav Linköping ledningen igen. Då klev Rakshani fram igen och satte sitt andra mål för kvällen.

Djurgårdens forcering skulle bära frukt. Med bara nio sekunder kvar av ordinarie tid så satte Filip Cederqvist det förlösande matchavgörande målet.

Linköpingslägret tappade det helt och hållet och tränaren Klas Östman blev avvisad från båset efter stora protester. Enligt TV-bilderna att döma såg det ut som att en vattenflaska kastades in från Linköpings bås.

– Jag är väldigt frustrerad just nu. Jag kan inte säga mer för då får jag väl böter, säger Linköpings lagkapten, Jonas Junland.