Krisen fortsätter för AIK

Publicerad 2019-11-11

Totalförändring i tränarstaben.

Det gav ingen direkt effekt för AIK som åkte på sin sjunde raka förlust.

Krisen eskalerar för AIK som alltjämt behåller jumbopositionen i Hockeyallsvenskan. Borta mot nya serieledaren BIK Karlskoga förlorade de med 1–6 där raset kom i mittperioden.

Henrik Rommel gav gästerna ledningen med sitt premiärmål för säsongen innan skytteligaledaren Tor Immo satte kvitteringen i powerplay – efter det gjorde hemmalaget tre mål på två och en halv minuts spel, där Immo snodde åt sig pucken framför kassen och passade till Oliver Eklind som distinkt tryckte in 4–1.

– Jag vet inte vad vi gör, vi slutar spela totalt och släpper in fyra riktigt billiga baljor. Proppen är ur lite grann, säger AIK:s Johan Larsson till C More i andra periodpausen.

Storförlust

Tidigt i sista tjugan fick Nobelhallen jubla över ett 5–1-mål, Carl Berglund prickade stolpen – returen rätt till Jonatan Harju som enkelt satte utökningsmålet. Karlskoga vann till slut med 6–1 där Alexander Anderberg fastställde slutresultatet sedan han och Mikael Johansson kommit fria med AIK-målvakten Johannes Jönsson.

Detta var AIK:s första match med ny tränarkonstellation, efter senaste förlusten mot Vita Hästen klev Anders Gozzi ut ur båset för att bli renodlad sportchef, samtidigt tog de in mentala rådgivaren Pär Pettersson i lagledningen samt Emil Alengård bytte klubbens J-18-lag mot en roll som assisterande tränare i a-laget.

Men det gav alltså ingen utdelning omedelbart.

Nästjumbon Södertälje vann bottenmötet med Almtuna med 3–2 där Lucas Carlsson avgjorde i sudden death.

Björklöven repade sig snabbt efter helgens toppstridsförlust mot Modo i en utsåld arena och hemmabesegrade Vita Hästen med 5–3 där såväl Arvid Degerstedt som Justin Crandall blev tvåmålsskyttar.