Drömstart och drömavslutning gav tre poäng

Publicerad 2020-09-12

Linköping inledde SDHL-säsongen med seger. Arkivbild.

En drömstart och en drömavslutning gav Linköping tre poäng efter 3–2 i SDHL-premiären hemma mot AIK.

I synnerhet kunde inte Linnea Johansson ha önskat en bättre start på ishockeysäsongen. 18-åringen gjorde 1–0 efter bara 54 sekunder, och hann knappt fira höstens första mål innan hon hade gjort nästa. Hon vann den efterföljande tekningen, satte fart framåt, fick tillbaka pucken i friläge och överlistade på nytt AIK:s nyförvärv på målvaktssidan, Jule Flötgen. Åtta sekunder hann gå mellan målen.

AIK bet tillbaka och utjämnade till 2–2 innan perioden var över. Men det slutade tyvärr lika illa som det började för AIK:s del.

Den andra perioden blev mållös och den tredje höll på att bli detsamma. Men i matchens absoluta slutskede tappade AIK:s Linnea Hedin pucken i sämsta tänkbara läge, i egen försvarszon. Carly Bullock snodde åt sig den, skrinnade in framför mål och satte 3–2.

14 sekunder senare firade Linköping säsongens första seger.