Vann första mötet överlägset – efter sju raka mål

Smålänningarna sköt för kung och fosterland och körde över Teg i första åttondelen lagen emellan.

Teg bjöd upp till kamp inledningvis och visade både hjärta och mod.

Umeågänget blev även belönade när Pontus Wikström nypt till med ett härligt skott från den vänstra tekningscirkeln.

Det blev dock slutet på det roliga för gästerna.

I den andra perioden kom Troja/Ljungby in i ett ordentligt stim och hittade mål från i princip varenda vinkel.

Bjurström hattrickhjälte

Karl Olofsson kvitterade omedelbums efter att fått pucken rent framför kassen, och Victor Romfors fixade 2–1 snart därpå, denna gång köksvägen.

När Alexander Bjurström minuter senare svängde in på egen hand framför kassen och pulade in 3–1 hade hemmalaget tvingat Teg i brygga.

Och när även 4–1 trillade in strax därpå var det in mycket att snacka.

Väl i tredje fortsatte Troja ånga på och kunde inkassera ännu fler mål för ett slutresultat på 7–1 efter att Bjurström fullbordat ett hattrick.

Och med det satte smålänningarna tonen ordentligt inför returen i Västerbotten på fredag.