Publicerad 2020-10-29

Två mållösa perioder följdes upp med fyra mål i den tredje.

Oskarshamns succé fortsätter och de besegrade Skellefteå med 3–1.

– Jag tycker vi kan vara stolta, det är poängen som räknas, säger tvåmålskytten Oskar Sundh till C More.

Skellefteås plan inför matchen var att undvika utvisningar, då Oskarhamns är bäst i SHL i powerplay den här säsongen. De drog på sig sex utvisningar, men de visade upp att de själva är det bästa laget i boxplay och släppte inte in ett enda av målen i numerärt underläge. Oskarshamn lyckades ändå få in tre mål och vann matchen med 3–1.

Med två perioder spelade var det ännu mållöst i matchen trots att Skellefteå var mycket nära redan i första. Tuomas Kiiskinen styrde in pucken i mål, efter ett skott från Oskar Nilsson. Men sekunder innan fick Oskarshamns målvakt Joe Cannata en klubba i ansiktet och målet dömdes bort efter videogranskning.

Tvåmålsskytt för Oskarshamn

Oskar Sundh gjorde matchens första mål när han var själv på pucken bara någon meter ifrån buren. Bara lite mer än två minuter senare gjorde Sundh ett till mål för sitt Oskarshamn, när han gick på skott långt utifrån.

– Det är skönt att vi åker härifrån med tre poäng. Jag var besviken på mitt eget spel efter de första två perioderna, säger Oskar Sundh.

I slutminuterna satte Skellefteå fart och tog ut målvakten. John Dahlström tog chansen och satte in Oskarhamns tredje mål. I slutminuterna fick Oskarshamn tre utvisningar och matchens första powerplaymål kom från Skellefteås Jesper Fröden, som snyggade till siffrorna till 3–1.

Oskarshamn tog sin tredje raka seger, medan Skellefteå förlorade för tredje matchen i rad.