NHL

Rangers till attack mot NHL – kräver Parros avgång

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NASHVILLE. Krig har utbrutit i NHL.

I ett extremt ovanligt yttrande uttrycker New York Rangers ”chock” över att Tom Wilson inte stängs av för gårdagsnattens attack på Artemi Panarin och Pavel Buchnevich – och kräver samtidigt att George Parros, chefen för ligans disciplinnämnd, avgår.

En våldsamt infekterad debatt har rasat i Nordamerika ända sedan Washington-stjärnan Tom Wilson i måndagens duell på Madison Square Garden slog ner New York Rangers-spelarna Pavel Buchnevich och Artem i Panarin – och känslorna kokade över fullständigt när NHL:s motsvarighet till Disciplinnämnden – Department of Player Safety – nöjde sig med att bestraffa honom med böter a 5000 dollar.

Nu ansluter sig New York Rangers till de mest högljudda kritikerna.

I ett synnerligen ovanligt offentligt yttrande uttrycker klubben ”chock” över att Wilson inte stängs av – och kräver att DoPS-bossen George Parros, själv en notorisk slagskämpe under sin aktiva karriär, avgår.

”New York Rangers är extremt besvikna över att Tom Wilson inte stängs av för sina skrämmande våldshandlingar i måndagens match”, inleds yttrandet.

”Det är chockerande”

”Wilson”, heter det vidare, ”är en återfallsförbrytare med en lång historia av den här sortens handlingar och vi finner det chockerande att Department of Player Safety underlåter att stänga av honom på obestämd tid”.

Man framhåller också att Panarin spelat färdigt för säsongen på grund av skador han ådrog sig i samband med den aktuella incidenten.

”Vi betraktar det som att George Parros försummar sin plikt och inte längre kan fortsätta i sin nuvarande roll”, avslutas uttalandet.

Ligaledningen har ännu inte kommenterat utspelet men att enskilda klubbar tar sig dylika friheter brukar inte ses med blida ögon av kommissionären Gary Bettman och hans närmaste medarbetare och risk för storkonflikt föreligger.

Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

New York Rangers missar slutspel – Zibanejad besviken

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Ishockey

New York Rangers

Washington Capitals