Nils Lundkvist bakom Luleås seger

Publicerad 2020-11-22

Nils Lundkvist har hittat formen.

I 4–1-segern mot Färjestad gjorde Luleås talangfulle back mål för andra matchen i rad.

Dessutom stod han för en avgörande försvarsinsats i tredje perioden.

Färjestad BK
Luleå HF

Efter en väldigt imponerande fjolårssäsong har Nils Lundkvist växlat upp samtidigt som Luleå har kommit igång igen.

I lördagens 3–2-seger mot Linköping gjorde Lundkvist först mål för att sedan assistera till Karl Fabricius matchavgörande mål.

Mot Färjestad fortsatte han på den inslagna vägen.

Tidigt i matchen hade han några farliga lägen och en kvart in i första perioden kom första målet. Visserligen hade 20-åringen lite flyt när hans direktskott styrdes in via Sebastian Erixon, men likväl gick den in.

– Det kändes som om den tog på varenda klubba men turligt nog gick den in. Ingen är gladare än jag, säger målskytten till C More., säger Lundkvist i C More efter första perioden.

Utökade i powerplay

Direkt i andra perioden kvitterade Oscar Bäck men Luleå hade ledningen med 2–1 inför tredje efter mål av Isac Brännström.

Ett Färjestad som jagade kvittering hade förtvivlat svårt att komma tillrätta i tredje perioden, ooch när Jacob Peterson ådrog sig en kostsam utvisning för fördröjning av spel kunde Nils Lundkvist skjuta in 3–1, sitt andra mål för kvällen.

Jagade ikapp stjärnan

Dessförinnan, vid ställningen 2–1, hade han stått för en avgörande försvarsinsats när han precis kunde slå upp klubban på Michael Lindqvist som fri i slottet fick pucken serverad av Joakim Nygård.

Luleå vann med 4–1 och har nu vunnit tre raka matcher.

– Vi är inte nöjda med det vi presterade de första 13 omgångarna men det här är ett rejält steg framåt. Vi spelade av matchen mot Linköping på ett fantastiskt bra sätt och det här (mot Färjestad) var ett signum på hur bra vi kan vara. Fortsätter vi så här blir vi svårslagna, säger Lundkvist till TT Nyhetsbyrån.