Erik Karlsson: ”Har betytt oerhört mycket för oss”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Foto: Fred Chartrand / TT / NTB Scanpix

NEW YORK. Sorgen efter förlusten av ofödde sonen är fortfarande enorm.

Men Erik Karlsson och hustrun Melinda hämtar kraft i allt stöd de fått av omvärlden.

– Jag vill tacka mina lagkamrater, klubben, staden Ottawa, folk i hela ligan och människor vi inte ens känner som visat sin support. Det har betytt oerhört mycket för oss, säger backstjärnan.

För första gången sedan den fasansfulla tragedin när han och hustrun Melinda för en dryg vecka sedan förlorade ofödde sonen Axel valde Erik Karlsson efter nattens hemmamatch mot Florida att möta media i hemstaden Ottawa.

Han var samlad men framhöll att sorgen fortfarande är bedövande.

– Det har varit en extremt svår tid och det kommer ta väldigt lång tid innan vi kommer tillbaka till normal vardag, men vi ska gör allt vi kan för att vara så positiva som det bara går och min hustru har hanterat den här situationen bättre än jag nånsin kunnat föreställa mig, sa han.

Samtidigt uttryckte han stor tacksamhet över stödet de fått av omvärlden.

– Jag vill tacka mina lagkamrater, klubben, staden Ottawa, folk i hela ligan och människor vi inte ens känner som visat sin support. Det har betytt oerhört mycket för oss att man gett oss stöd och samtidigt låtit oss sörja i fred. Det har hjälpt oss att komma igenom det i alla fall en smula.

”Svårt att hitta rätt motivation”

Erik har spelat några matcher med Senators sedan tragedin – trots att han, mycket förståligt, haft fokus på annat håll.

– Det har varit tufft, jag har haft svårt att hitta rätt sorts motivation, berättade han i natt.

– Samtidigt har det hjälpt lite att återvända till normal rutin och tänka på något annat en stund. Killarna i det här laget betyder väldigt mycket för mig och de har verkligen tagit hand om mig i den här situationen och gett mig allt jag behöver.

Huruvida han också spelar samtliga fem matcher Senators har kvar den här säsongen återstår att se.

– Jag vet inte. Jag ska åka med till Detroit imorgon och det är första gången jag åker iväg, vi får se hur det går. Min hustru mår tack och lov bra fysiskt , men har det fortfarande jobbigt. Vi tar det dag för dag och så får vi se.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!