Dallas närmare Stanley Cup-finalen

Publicerad 2020-09-11

NEW YORK. Det går att göra mål på Robin Lehner.

Dallas lyckades få hela tre puckar förbi Vegas blågula vägg i natt, inklusive en på övertid, och tog därmed ledningen i den västra konferensfinalen i Stanley Cup-slutspelet.

– Det var vår målvakt, Khudobin, som var sinnessjukt bra ikväll. Han vann matchen åt oss, säger svenske backstjärnan John Klingberg till Sportbladet efter 3-2-segern.

Robin Lehner hade ju hållit nollan två matcher i rad innan nattens tredje rond mellan Dallas och Vegas – och det såg länge ut som han hade även en tredje raka ”shutout” på lut.

Första perioden passerade utan några mål och sånär andra också – men i en kontring med 17 sekunder kvar lyckades backen Jamie Oleksiak, framspelad av finländska snillet Miro Heiskanen, spräcka svenskens nolla.

Drömräddningar

Det målet öppnade det som fram till dess varit en tillknäppt dragkamp och i tredje blev det åka av. Shea Theodore kvitterade åt Knights i ett powerplay efter knappt fyra minuter, den mäktige Jamie Benn gav Dallas ny ledning fyra minuter senare och 12.46 kunde Alex Tuch, på assist från William Karlsson, kvittera ännu en gång.

Sedan iscensatte Vegas en rungande forcering, men Anthon Khudobin förvandlades till rena rama Thatcher Demko och radade upp ena drömräddningen efter den andra.

– Ja, det var Dobby” som var sinnessjukt bra ikväll. Han var bäst på planen och vann matchen åt oss, säger John Klingberg när vi når honom efteråt.

Det var dock ryssen Alexander Radulov som satte det avgörande målet på övertid. Och det gick snabbt. Redan efter 31 sekunder kom han loss på högerkanten och stänkte in ett perfekt skott i bortre krysset, otagbart för Lehner.

Därmed skaffade sig Dallas ledning i serien och är nu två segrar från första Stanley Cup-finalen sedan 2000.

– Vi kan spela bättre än så här, men ja, nu är det 2-1 och först till fyra. Så vi gnuggar på, säger ”Burger” Klingberg.