Skellefteå vände i Luleå – nu väntar rysare i morgon

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Det blir ett sjunde och avgörande rivalmöte.

Skellefteå vände och vann uppe i Luleå efter en omdiskuterad situation i slutsekunderna.

– Jag vet inte om domarna har bytt namn. De verkar inte reagera, säger Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund till C More.

Kort inför den sjätte kvartsfinalen meddelade Luleå att målvakten Joel Lassinantti, som har storspelat i slutspelet hittills inte kommer till spel.

Unge supertalangen Jesper Wallstedt, 18, fick ta plats mellan stolparna och det började bra.

Juhani Tyrväinen och Niklas Olausson såg med matchens två första mål till att norrbottningarna hade ena benet i semifinal. Men Andreas Wingerli reducerade drygt en minut senare, vilket var början på vändningen.

Med tio minuter kvar att spela gjorde Rickard Hugg 4–2, men Chris DeSousa reducerade med tre och en halv minut kvar. Luleå fick sedan spela powerplay i matchens slutskede och det blev dramatiskt.

Stökigt slut

Stor kalabalik utbröt framför Skellefteås mål med sex sekunder kvar att spela, men pucken ville inte in. Niclas Burström höll i klubban på Luleåforwarden Isac Brännström, vilket gjorde Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund upprörd.

– Vi kan slå in pucken i öppet mål. Men de håller i klubban på Isac Brännström. Det finns en sak man ska se som domare, men de missar det på något konstigt sätt, säger Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund till C More och tillägger:

– Om vi pratar kommunikation med domarna. Jag har försökt prata med dem hela serien men jag vet inte om de har bytt namn. De verkar inte reagera när jag ropar deras namn och det blir jag jävligt less på. I vilket fall som helst så gör vi ingen bra match. Skellefteå vinner rättvist.

Han svarar sedan kryptiskt om Joel Lassinanttis frånvaro.

– Han var borta i dag, inte tillgänglig. Vi räknar med att han är med i morgon.

Tacklad av domaren (!)

Efter slutsignalen utbröt ett storbråk då Luleås Erik Gustafsson träffade Pär Lindholm med ett slagskott i samband med slutsignalen. När Lindholm sedan stormade fram mot Gustafsson blev han nertacklad (!) av en domare.

– Jag får en liten tackling av domaren. En femminutersutvisning, säger Lindholm med ett skratt till C More.

Skellefteå vann med 4–3.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!